Sorin Oprescu a semnat documentul privind sterilizarea cainilor vagabonzi

Pentru a putea fi pus in aplicare, documentul trebuie sa primeasca avizul din partea Directiei juridice a Primariei Municipiului Bucuresti. Sterilizarea urmeaza sa fie facuta gratis de Asociatia Vier Pfoten pe baza unui contract ce se va desfasura pe o perioada de sase luni.sterilizare caini

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat, miercuri, contractul privind sterilizarea cainilor vagabonzi din Capitala, potrivit Agerpres.

Asociatia Vier Pfoten s-a angajat sa sterilizeze pana la 70 de caini in fiecare zi. „Am nevoie de sustinere, sunt obisnuit cu presiunile politice, acum ma intereseaza sa pot pune in aplicare proiectul pe care l-am demarat impreuna cu doamna Monica Davidescu”, a declarat primarul general.

Actrita Monica Davidescu a pus la dispozitia Primariei Municipiului Bucuresti un teren situat pe Valea Doftanei care ar urma sa adaposteasca cainii agresivi, dar si pe cei batrani care nu mai pot fi inclusi in programul de castrare.

Primarul Sorin Oprescu a mai discutat cu asociatiile „Cutu, cutu”, „Caleidoscop” si „GIA” despre infiintarea politiei animalelor.

Problema cainilor vagabonzi din Bucuresti a revenit in prim-plan la sfarsitul lunii aprilie, cand prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a anuntat ca a inaintat catre Parlament o initiativa legislativa care prevede eutanasierea patrupedelor fara stapan, initiativa criticata ulterior de asociatiile pentru protectia animalelor.

In Bucuresti sunt peste 40.000 de caini vagabonzi, potrivit estimarilor prefecturii. In primele trei luni din 2010, numai la Institutul „Matei Bals” din Capitala s-au prezentat peste 2.100 de oameni atacati de caini comunitari.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *