Un nou proiect initiat de Tasuleasa Social

  0
  849
  Un nou proiect ini?iat de T??uleasa Social
  Un nou proiect initiat de Tasuleasa Social
  Un nou proiect initiat de Tasuleasa Social

  „Via Maria Theresia” este un proiect cultural-istoric, social, sportiv si de mediu. Cel mai nou proiect al Asociatiei Tasuleasa Social, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, vizeza reabilitarea drumului istoric din muntii Calimani, pe o distanta de 42, 195 km. Pe 16 august va avea loc lansarea proiectului prin „Maratonul Via Maria Theresia”, o competitie sportiva care cuprinde probe de: maraton, semi-maraton si mountain-biking, dar si un program de drumetie.

  Proiectul „Via Maria Theresia” are mai multe obiective. Primul si cel mai important se refera la cresterea constientizarii importantei naturii, a padurilor si a parcurilor nationale, dar si a practicarii sporturilor in aer liber. Cel de-al doilea obiectiv se refera la promovarea si punerea in valoare a unui drum – monument istoric – contribuind in acest fel la educatia tinerilor. In subsidiar, promovarea Parcului National Calimani si dezvoltarea turismului montan au ca obiectiv scaderea infractiunilor forestiere, datorita prezentei in teren a unui numar cat mai mare de turisti, drumeti si sportivi.

  In perioada 30 Iunie-30 Iulie, Tasuleasa Social va reabilita drumul Mariei Theresia prin actiuni de curatare a potecii de pietre si elagare a vegetatiei, prin montarea de marcaje vizibile pe timp de zi si noapte, prin amenajarea locurilor de popas si hidratare, precum si prin amplasarea de panouri informative bogate in date istorice si povesti ale locurilor. Toate aceste actiuni se vor desfasura cu concursul voluntarilor, la fel ca majoritatea proiectelor marca Tasuleasa Social.

  Inaugurarea potecii tematice „Via Maria Theresia” va avea loc in data de 16 august. Cu aceasta ocazie, Tasuleasa Social si Raiffeisen Bank organizeaza maratonul cu acelasi nume. Competitia sportiva se adreseaza deopotriva amatorilor si profesionistilor si cuprinde trei probe: maraton montan (42, 195 km), semi-maraton (21, 0795 km) si mountain-biking (42, 195 km). Traseul are caracter permanent si isi va pastra destinatia sportiva si de agrement. Acesta va ramane deschis pe tot parcursul anului.

  Raiffeisen Bank creeaza, de asemenea, sansa de participare a 200 de copii la programele specifice asociatiei Tasuleasa Social in Padurea Pedagogica.

  „Drumul Mariei Theresia”, initiat de Tasuleasa Social in parteneriat cu Raiffeisen Bank, este un proiect care ne-a convins ca exista un potential urias de dezvoltare a acestei zone din Muntii Calimani. Construit la granita Imperiului Austro-Ungar, acest drum reprezinta legatura istorica dintre Vest si Est, un drum pe care dorim sa-l redam circuitului turistic al Romaniei. Istoria, arta, sportul si natura fac acest proiect unic, conferindu-i un potential de dezvoltare pe termen lung“, a spus Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

  “Parteneriatul dintre Raiffeisen Bank si Asociatia Tasuleasa Social incepe cu lansarea unui proiect de proportii: “Via Maria Theresia”. Acesta presupune asocierea intre sport in aer liber, mers pe munte si mostenirea culturala si istorica a zonei, toate acestea intr-un decor pitoresc in muntii Calimani. Misiunea si viziunea proiectului pe termen lung este reprezentata de dezvoltare rurala in zona si trezirea interesului fata de istoria si cultura timpurilor apuse prin miscare intr-un mediu sanatos. Ne bucuram si suntem onorati ca s-a creat acest parteneriat care ne permite sa facem un pas inainte in intelegerea importantei de a proteja si de a folosi resursele pe care le avem si care sunt nevalorificate “, a declarat Alin Uhlmann Useriu, presedinte Asociatia Tasuleasa Social.

  De 13 ani, Tasuleasa Social lupta impotriva defrisarilor masive, atat prin actiuni de impadurire, cat si prin proiecte educationale, cum este de pilda Padurea Pedagogica. Anul acesta, eforturile asociatiei de a salva padurile trec la un alt nivel, punand accentul pe incurajarea a cat mai multi doritori sa practice drumetia si alte sporturi montane , in felul acesta ei fiind mai des prezenti in paduri si devenind strajeri voluntari ai acestora.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.