Un ONG a decis sa puna la bataie un stimul financiar pentru cei care ajuta la prinderea braconierilor

0
584
Un ONG a decis să pună la bătaie un stimul financiar pentru cei care ajută la prinderea braconierilor
Un ONG a decis sa puna la bataie un stimul financiar pentru cei care ajuta la prinderea braconierilor
Un ONG a decis sa puna la bataie un stimul financiar pentru cei care ajuta la prinderea braconierilor

Un ONG din Greoni a decis sa puna la bataie un stimul financiar pentru cei care ajuta la prinderea braconierilor.

Asociatia de Vanatoare si Pescuit Sportiv Codrenii Vaii Carasului a decis sa reduca faptele de braconaj pe raza unde activeaza (si nu numai), alegand o metoda clasica si care ar putea avea succes. Pentru a proteja fondul cinegetic pe care il administreaza, asociatia din Greoni a anuntat, atat prin intermediul retelelor sociale cat si prin alte metode mai putin conventionale, faptul ca va oferi recompensa in valoare de 300 euro „pentru orice informatie care sa duca la prinderea persoanelor implicate in fapte de braconaj. Se asigura confidentialitate totala“.

Or, suma nu e deloc de lepadat in conditiile in care depaseste un salariu minim pe economie si asta ar putea, pe de o parte, sa duca la eliminarea unor asemenea fapte sau prinderea braconierilor, iar pe de alta sa duca si la sesizari nejustificate. Acelasi anunt specifica faptul ca se pot solicita detalii suplimentare la un numar de telefon. La acesta a raspuns directorul asociatiei, Cristian Adam.

„Am avut cazuri de braconaj, insa nu toate s-au materializat cu prinderea celor in cauza. Nu e tocmai o crestere a acestor cazuri, dar ne-am luat rolul in serios si, pe langa o administrare corecta a fondului, am decis sa inasprim pozitia fata de cei care incalca legea. E un efort financiar care s-ar justifica in cazul unor braconieri prinsi, iar ideea este una noua. Am primit apeluri si pana acum, insa acest stimul poate ajuta“, ne-a declarat Adam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.