Un parc din Petrosani, distrus pentru o piscina

0
286

Primaria Petrosani va distruge un parc de 2.565 de metri patrati, din centrul localitatii, pentru a face loc unui bazin de inot. Cum fiecare locuitor abia beneficiaza de cate 10 metri patrati de spatiu verde, cu mult mai putin decat 26 mp, cat prevad normele europene.

Edilii au aprobat proiectul, desi incalca prevederile OUG 114/2007, act normativ care interzice schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi.

Administratia Publica a Municipiului Petrosani si-a dat avizul pentru a se construi pe suprafata parcului de langa Piata Agroalimentara Centrala – o zona centrala de recreare – un bazin de inot.

Municipalitatea a aprobat transmiterea in folosinta gratuita catre SC Compania Nationala de Investitii SA a terenului in suprafata de 2.565 mp, pentru construirea bazinului de inot. Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, isi motiveaza proiectul sustinand ca, in localitate „nu exista niciun bazin de inot pentru cei care doresc sa practice acest sport”.

Vor sa pacaleasca CNI-ul

Hotararea privind con-struc-tia piscinei publice incalca insa Ordonanta de Urgenta 114/2007, care interzice schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor. Informat de catre consilierii locali care s-au opus distrugerii parcului cum ca se aproba o hotarare lovita de nulitate, primarul a spus ca va schimba locatia bazinului de inot, dar a cerut aprobarea proiectului, „pentru ca se pierde finantarea”.

Astfel, dintr-o ilegalitate s-a ajuns la alta pentru ca, practic, Compania Nationala de Investitii, realizatoarea obiectivului, va fi pacalita si va aviza constructia bazinului de inot pe amplasamentul primit de la municipalitate, adica in zona centrala, dar va primi ulterior teren intr-o zona mai putin accesibila, in functie de zona unde va fi gasit un teren viran, care nu e spatiu verde.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.