Un pas pentru o viata verde

1
437

Green Life

Am descoperit anumite conexiuni intre noile informatii eco si diferitele eforturi pentru a imbunatati sanatatea noastra. In cartea „O suta de ani minciuna” („The hundred year lie”), scrisa de Randall Fitzgerald, se explica modul in care mii de substante chimice la care suntem in fiecare zi expusi pot cauza probleme de sanatate.

Avand in vedere ca astazi exista peste 100000 de produse chimice in folosinta, iar cele mai multe nu au fost testate pentru toxicitate la om, iar speranta finalizarii acestor testari ne duce undeva la 1000 de ani, trebuie sa ne intrebam in primul rand cum putem reduce expunerea la tot ce este chimic. Bineinteles ca nu este posibil sa eviti mereu sau complet expunerea, dar o poti reduce.

Au existat mereu produse „verzi” de curatare si apar din ce in ce mai multe branduri. Primul pas in constituirea unei vieti –verzi– ar fi sa inlocuim produsele chimice de curatare cu cele naturale. Astfel, se reduce valoarea totala chimica din jurul casei. In timp ce toate produsele chimice pot fi periculoase si nu sunt destinate ingestiei, organismul de la sine stie cum sa reactioneze (sau sa nu reactioneze) la ingredientele naturale cu rezultat negativ mai scazut decat chimicalele caustice, sintetice sau pe baza de ulei. Daca vreti sa protejati mediul, daca aveti grija de sanatatea dumneavoastra, incercati acest pas spre o viata „verde„, si ganditi-va ca de multe ori acele produse chimice pe care le folositi pot ajunge in apa pe care o beti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.