Un PH scazut creeaza un mediu propice pentru aparitia bolilor

Un PH scazut creeaza un mediu propice pentru aparitia bolilor

Intregul proces metabolic al corpului omenesc depinde de un factor critic, si anume de pH-ul lichidelor plasmatice. Scara pH-ului este foarte simpla. Valorile mai mici de pe scara pH-ului sunt acide si cele mai mari sunt mai mult alcaline. Prin homeostazie, corpul nostru mentine un pH plasmatic sanatos de 7,4. Desi pH-ul organismului fluctueaza odata cu alimentatia, cu exercitiile, stresul, hormonii si somnul, un pH salivar sanatos si echilibrat ar trebui sa fie intre 7,0 si 7,5. Un principiu simplu care se aplica in ceea ce priveste sanatatea si boala este acela ca un pH scazut creeaza un mediu propice pentru aparitia bolilor, iar un pH alcalin mai mare sustine sanatatea organismului, arata Setyoufreenews.com.
Exista 3 factori cheie care pot crea un mediu acid in organism: consumul de alimente acide, cum ar fi carne, lactate, zahar si cereale rafinate; efort fizic extrem; stres emotional si mental. Atunci cand scara inclina in favoarea unui micro-mediu acid, se creeaza un efect de domino. Toxinele nu sunt eliminate in mod corespunzator, ceea ce creaza un mediu favorabil pentru dezvoltarea agentilor patogeni precum bacterii, virusi si ciuperci. De asemenea, o iritatie prelungita a membranei celulare din mediul cancerigen blocheaza admisia de oxigen, atat de necesara. Atunci cand celulei ii lipseste oxigenul se creaza acidul lactic si devine acida. Acest aspect creeaza mediul perfect pentru dezvoltarea si multiplicarea celulelor canceroase.

Studiile realizate la Universitatea Bari din Italia, demonstreaza in mod clar ca o trasatura emblematica a tuturor tumorilor, indiferent de originea si provenienta acestora, este mediul lor acid. De fapt, evolutia tumorii a crescut cu un pH acid si hipoxie sau un nivel scazut al oxigenului. Femeile care se afla in cadrul unui tratament chimioterapeutic ar trebui sa aiba grija la faptul ca pH-ul lor acid poate afecta in mod negativ chimiosensibilitatea celulelor cancerului mamar.

Un studiu recent realizat in China indica faptul ca un factor cheie in rezistenta medicamentelor la chimioterapie era mediul acid al celulelor canceroase.

O cercetare promitatoare, realizata la Universitatea din Arizona, in cadrul Departamentului de Farmacologie, sustine teoria conform careia alcalinizarea organismului cu bicarbonat de sodiu poate reprezenta un tratament natural pentru cancerul la san. Cercetarea demonstreaza modul in care consumul oral de bicarbonat de sodiu (NaHCO3) a crescut in mod selectiv pH-ul tumorilor si a redus semnificativ raspandirea cancerului mamar metastatic la soareci. Consumul de solutie de bicarbonat de sodiu echivalent unui om ce cantareste 70 de kilograme ar fi de 2,5 lingurite pe zi. Din moment ce stomacul nostru are o natura extrem de acida, solutia de bicarbonat de sodiu este recomandabil sa fie consumata pe stomacul gol. Se amesteca o lingurita de bicarbinat de sodiu in 230 de grame de apa plata. Adaugarea sucului unei lamai organice imbunatateste aroma.
Cel mai indicat mod de a va verifica pH-ul este sa o faceti la prima ora dimineata. Inainte sa va spalati pe dinti sau sa beti apa, scuipati pe o banda de pH si inregistrati valoarea. Urinati intr-un recipient mic si masurati pH-ul urinei. Ideal ar fi ca pH-ul salivar sa fie peste 7, iar cel al urinei sa fie intre 6.4 si 6.8.

Masurarea pH-ului este o modalitate simpla de monitorizare a dinamicii interne a sanatatii noastre la un nivel celular. A fi proactivi in ceea ce priveste prevenirea va duce la o crestere a energiei, o sanatate mai buna si o minte linistita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *