Un pui de panda rosu s-a aventurat pentru prima oara in natura, la Zoo Boise. Dati-i un nume!

0
446

Zoo Boise, din SUA, are o noua atractie adorabila: un pui de panda rosu a iesit pentru prima oara afara din cusca sa, in natura, pentru a fi vazut de public. Micutul nu are un nume inca, dar ingrijitorii sai au organizat un concurs pentru a-i oferi unul.
pui de panda rosu
Fetita de panda rosu s-a nascut pe 3 iulie 2008, insa a fost tinuta inauntrul casutei sale de la zoo pana acum, lasandu-i pe parintii micutei sa se ocupe de ea linistiti. Ingrijitorii au vizitat-o doar pentru a-i verifica starea de sanatate.

Ea este unul dintre cei 12 panda rosii nascuti in SUA in 2008. Specia sa este critic amenintata cu disparitia, cu doar 5.000-6.000 de exemplare aflate in salbaticie, in muntii Chinei. Hrana lor este alcatuita in principal din bambus, dar mai mananca si insecte, oua de pasari si fructe.

Nasterea sa este foarte importanta, intrucat parintii sai, Grace si Tiki, fac parte dintr-un program de conservare a speciei, „Species Survival Plan”.

Cand va mai creste, si puiului ii va fi gasit un partener, tot in cadrul programului de conservare lsi va fi mutat la Zoo Erie, tot in SUA. Inainte sa plece, Zoo Boise gazduieste un concurs pentru a-i gasi un nume.

Cine doreste sa ii ofere un nume deosebit, isi poate exprima alegerea pe site-ul gradinii zoologice, www.zooboise.org, pana pe 16 ianuarie.

Un comitet va selecta cinci nume finaliste, iar publicul va fi invitat la vot intre 19-23 ianuarie. Castigatorul va fi anuntat pe 26 ianuarie.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.