Misterul pinguinilor: O suta de exemplare dintr-o specie rara mor zilnic

0
659

Cercetatorii sunt ingrijorati de un fenomen alarmant ce are loc intr-o zona britanica indepartata, din sudul Atlanticului: o suta de pinguini, ce fac parte dintr-o specie rara, Rockhopper, mor in fiecare zi.
Rockhopper
Numarul pinguinilor Rockhopper din insulele Tristan da Cunha si Gough Islands din Atlanticul de Sud a scazut cu 90% in ultimii 130 de ani, informeaza Daily Telegraph.

In ultima jumatate de secol au disparut doua milioane de exemplare din aceasta specie, potrivit raporturilor, dar cauza declinului lor atat de rapid este inca un mister.

Peste 80% din pinguinii Rockhopper traiesc pe cele doua insule si scaderea dramatica a numarului lor este foarte ingrijoratoare.

Richard Cuthbert, de la RSPB, a fost co-autorul raportului Bird Conservation International Journal, care a listat pinguinul Rockhopper pe cale de disparitie.

„Declinul de pe insula Gough, incepand cu anii 1950 este echivalent cu pierderea a 100 de pasari pe zi, in ultimii 50 de ani”, a declarat Cuthbert pentru The Times.

„Este esential sa gasim motivele disparitiei acestui pinguin, mai ales ca peste jumatate dintre toate speciile de pinguin se afla pe cale de disparitie, mai mult sau mai putin”, a precizat Cuthbert.

Populatia de pinguini Rockhopper pe insula Gough este estimata intre 32.000 si 65.000, iar pe Tristan da Cunha este intre 40.000 si 50.000.

Autoritatile de la Foreign and Commonwealth Office, de la Department for Environment, Food and Rural Affairs si de la Department for International Development se vor intalni saptamana aceasta pentru a discuta problema.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.