Un tanar din Buzau este cercetat penal pentru taierea ilegala a peste 100 de brazi

Un tanar de 28 de ani din localitatea buzoiana Lopatari s-a ales cu dosar penal, dupa ce a taiat ilegal peste o suta de brazi din padurea parintilor, pentru a-i vinde in pietele din municipiul Buzau.
taieri ilegale de brazi
In noaptea de 17 spre 18 decembrie, in timp ce executau serviciul de patrulare intercomunala, doi agenti din cadrul posturilor de politie au observat o autoutilitara ce stationa pe marginea drumului comunal Niculesti – Coca Antimiresti, intr-o zona nelocuita. Autoutilitara nu avea placutele cu numere de inmatriculare.

La verificare, s-a constatat ca autovehiculul era descuiat si cu cheile in contact, iar in interior, in partea din spate, au fost gasiti 115 arbori ornamentali din specia brad, ce nu aveau aplicate crotalii. Politistii au lasat cei 115 brazi in custodia Ocolului Silvic Vintila Voda si au continuat cercetarile in vederea stabilirii provenientei arborilor ornamentali, precum si a conducatorului auto.

In urma investigatiilor efectuate de politistii Compartimentului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului Politiei de Ordine Publica impreuna cu lucratorii posturilor de politie, s-a stabilit ca autovehiculul a fost condus de un tanar in varsta de 28 de ani, din comuna Lopatari, fiul proprietarului si ca masina era neinmatriculata. De asemenea, s-a mai stabilit ca tanarul a taiat, fara drept, cei 115 arbori din padurea apartinand parintilor sai si intentiona sa ii vanda pe raza municipiului Buzau.

Tanarul s-a ales cu dosar penal, pentru infractiunile de taiere ilegala de arbori si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, cercetarile fiind continuate de lucratorii Postului de politie Vintila-Voda.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *