Un tratament revolutionar cu celule modificate genetic a vindecat cancerul

0
424
Un tratament revoluţionar cu celule modificate genetic a vindecat cancerul
Un tratament revolutionar cu celule modificate genetic a vindecat cancerul

In studii preliminare, s-a reusit vindecarea cancerului de sange (leucemie) cu ajutorul celulelor T, create prin inginerie genetica.

Reusita apartine oamenilor de stiinta de la Universitatea din Pennsylvania (SUA).
Acestia au reusit sa modifice genetic celulele T ale pacientilor (un tip de celule albe ale sangelui) sa atace celulele canceroase in cateva cazuri in care pacientii aveau leucemie in stadiu avansat.
La doi din cei trei bolnavi inclusi in studiu, cancerul nu a mai aparut la un an de la finalizarea tratamentului, iar starea celui de-al treilea s-a imbunatatit. „Este o realizare uriasa”, a spus medicul Lee M. Nadler, de la Harvard Medical School.

Pentru „a construi” celulele care ataca cancerul, cercetatorii au modificat un virus si l-au facut sa transmita instructiuni si sa directioneze celulele T (in care a fost injectat virusul) sa le ucida pe cele canceroase.

Celulele T s-au multiplicat cu succes si au supravietuit luni de zile, reusind inclusiv sa produca celule T „cu memorie”, care se pot rasandi din nou daca cancerul revine. In medie, fiecare celula T modificata genetic a eradicat cel putin 1.000 de celule canceroase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.