Un urs a atacat o gospodarie din satul covasnean Bicfalau

Luni noapte, un urs a atacat o gospodarie la Bicfalau in judetul Covasna si a omorat sase oi. Tot satul a ramas uimit de intamplare, pentru ca se stie ca ursii ar trebui sa hiberneze pe timpul iernii. Vanatorii nu au autorizatie sa impuste ursul, asa ca singurul lucru pe care il pot face este sa pazeasca zona si sa sperie animalul.atac urs

Ursul a atacat o gospodarie si a omorat sase oi. Omul care si-a pierdut oile mai are si alte animale in gospodarie si se teme ca ursul s-ar putea intoarce.

Locuitorii din Bicfalau, judetul Covasna, sunt obisnuiti cu vizitele ursilor. Padurea este aproape de sat iar ursii coboara in fiecare toamna si primavara. In timpul iernii insa, fenomenul nu este unul chiar obisnuit. Padurarii spun ca in aceasta perioada mamiferul ar trebui sa hiberneze.

Responsabilii silvici ai zonei spun ca nu au dreptul deocamdata sa impuste ursul . Tot ce pot face e sa-l astepte in aceeasi gospodarie , unde se va intorce sa ia animalele omorate si traga in aer niste focuri de avertizare ca sa-l sperie.

Oamenii s-au speriat si acum isi vor lua masuri suplimentare. Vor pune sarma ghimpata in jurul gospodariilor si vor sta la panda.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *