Un urs panda da startul campaniei Ora Pamantului 2010

mei_lan_panda__image2_314859_27453000.jpgSambata, 27 martie 2010, la ora 20.30, milioane de oameni de pe toate continentele vor stinge lumina pentru o ora, pentru a arata lumii ce se poate face pentru a rezolva dilema incalzirii globale.

Mei Lan, ursul panda care a devenit un ambasador al Chinei, a fost denumit simbolul Orei Pamantului din acest an. Animalul isi incepe cariera diplomatica prin lansarea Orei Pamantului in orasul lui natal, Chengdu, primul oras din China care s-a alaturat campaniei din 2010. Ursii panda traiesc in Chengdu de peste 8 milioane de ani.

„Chengdu vrea sa dezvolte o economie bazata pe un nivel mic de carbon si sa construiasca un oras-gradina care sa creeze armonie intre om si natura. Acesta este, in mare, si scopul Orei Pamantului”, a declarat Ye Lang, purtator de cuvant al primariei din Chengdu.

Locuitorii din Chengdu se vor alatura oamenilor din peste 70 de tari care au confirmat deja participarea la eveniment, incluzand Paraguay, Mongolia, Madagascar si Republica Ceha, ce vor lua partea la Ora Pamantului pentru prima oara.

„Ora Pamantului 2010 este dovada dorintei comunitatii globale sa adopte un stil de viata ecologic si sa arate liderilor planetei cum trebuie sa abordeze incalzirea globala”, a declarat Andy Ridley, co-fondator Ora Pamantului.

Campania Ora Pamantului a inceput in 2007, in Sidney, Australia, si a devenit rapid un eveniment global, cu participarea a 88 de tari, printre care si Romania.

Sursa: http://www.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *