Un varf muntos din China, redenumit dupa muntii plutitori din „Avatar”

0
1136

Un varf muntos din Zhangjiajie, China, si-a schimbat oficial numele din „Southern Sky Column” in „Avatar Hallelujah Mountain”, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc luni, autoritatile chineze locale sperand sa beneficieze astfel de pe urma succesului blockbuster-ului „Avatar”.Un varf muntos din China

Potrivit autoritatilor din Zhangjiajie, oras din sudul provinciei Hunan care gazduieste primul parc natonal autorizat din China, muntii plutitori Hallelujah din „Avatar” au fost inspirati de muntele numit Southern Sky Column de acolo, unde un fotograf de la Hollywood a filmat in 2008.

„Multe dintre pozele pe care le-a facut atunci au devenit prototipuri pentru multe dintre elementele din filmul -Avatar-, inclusiv pentru Muntii Hallelujah”, se arata pe site-ul guvernului local din Zhangjiajie (www.zjj.gov.cn).

Filmul „Avatar”, in regia lui James Cameron, a avut pana in prezent incasari de 1,83 miliarde de dolari in intreaga lume, devenind lider de box-office international, inaintea „Titanicului”, semnat de acelasi regizor.

In China, „Avatar” a avut incasari de circa 80 de milioane de dolari si este pana acum cel mai indragit film care a rulat in aceasta tara. Dar saptamana trecuta, cinematografele chineze au inceput sa scoata varianta 2D a filmului de pe marile ecrane, pe care vor rula in schimb pelicule autohtone despre Anul Nou chinezesc. In schimb, varianta 3D poate fi in continuare vizionata.

Turistii din Zhangjiajie pot beneficia de un „tur magic prin Avatar – Pandora” sau un „tur miraculos catre muntele plutitor din Avatar”, potrivit filialei din Zhangjiajie a China International Travel Service Corp (www.citszjj.com).

„Pandora este departe, dar Zhangjiajie este aproape”, mai spune municipalitatea pe site-ul sau. „Bine ati venit la Zhangjiajie pentru a vedea Muntii Hallelujah din -Avatar- si pentru a descoperi adevarata lume a Pandorei”, este un alt mesaj de intampinare.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.