Un vitel a inotat 28 de ore in Marea Neagra!

Animalul a sarit de pe o nava care se indrepta spre Siria si a rezistat ca prin minune in apa sarata, pana sa fie salvat. Dispecerii 112 au crezut ca este vorba despre o gluma a turistilor.vitel a inotat

Vitelul a fost scos la mal vineri seara, deshidratat si aproape mort de extenuare. Cazul este o premiera pentru salvamarii care spun ca au avut parte de copaci gasiti in Marea Neagra, insa nu au mai salvat mamifere terestre din apa.

„Inundatiile au dus pomi in mare, dar sa salvam un vitel…e primul caz de acest gen”, povesteste amuzat Gabriel Culea, seful salvamarilor constanteni. El spune ca initial colegii sai si dispecerii 112 au crezut ca este vorba despre o gluma a vreunui turist.

A sarit de pe o nava

Reprezentantii Protectiei Animalelor spun ca animalul a cazut de pe o nava care transporta spre Siria peste 200 de capete de vitei. „Animalul a sarit de pe nava joi dupa-amiaza, in jurul orei 13.00 si a inotat pana vineri seara, in jurul orei 19.00, cand a fost salvat”, explica Ziadin Murat, reprezentantul asociatiei care lupta pentru drepturile animalelor.

Salvamarii au iesit in larg cu o salupa, au legat vitelul de ambarcatiune si l-au adus la mal. De aici, a fost preluat de o echipa care a transporat animalul la o ferma din judetul Constanta.

Politia cere acte pentru vitel

„Un voluntar a luat vitelul si l-a dus la ferma lui, situata la aproximativ 30 de kilometri de Constanta”, explica Ziadin Murat. Barbatul povesteste amuzat ca drumul spre adapost nu a fost lipsit de peripetii. „Voluntarul a fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere, care a cerut acte de provenienta pentru vitel. Am reusit sa lamurim problema”, isi aminteste Murat.

Vitelul a primit hrana si apa, dar si tratament medical, intrucat expunerea indelungata la apa sarata i-a afectat animalului copitele, coarnele si tegumentul. Reprezentantii Protectiei Animalelor spun ca, dupa ce se va insanatosi, animalul va fi predat proprietarilor doar daca acestia vor prezenta actele necesare.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *