Uniunea Europeana a intarit masurile impotriva fumatorilor

0
314

A fost propusa infiintarea unei asa-numite Politii a Fumatului, care va organiza controale periodice pentru a stabili daca legea este respectata.fumatul interzis

Uniunea Europeana a declarat razboi fumatorilor. In urmatorii trei ani tarile membre vor fi obligate sa-si ajusteze legislatia cu masuri si mai drastice impotriva fumatului. Obiectivul un mediu inconjurator 100% lipsit de fum de tigara.

Pachetul de masuri a fost elaborat de ministrii Sanatatii si aprobat de Parlamentul European. Documentul, de 31 de pagini, propune interzicerea fumatului la locurile de munca si in zonele publice aflate in spatii inchise. Pentru a atinge acest scop au fost formulate o serie de recomandari.In primul rand, cei care incalca legea vor primi amenzi. Este vorba atat de persoane fizice, cat si de companiile care tolereaza fumatul la locul de munca.

Penalitatile vor fi usturatoare si ar putea merge pana la retragerea avizului de functionare in cazul firmelor. A fost propusa infiintarea unei asa-numite Politii a Fumatului, care va organiza controale periodice pentru a stabili daca legea este respectata. Iar pentru a descuraja fumatorii, din cladirile de interes public vor disparea scrumierele.

Nu in ultimul rand procesele iscate de incalcarea noilor masuri vor fi promovate cu rol de exemplu. Potrivit statisticilor unul din trei europeni este fumator si anual in Uniunea Europeana sunt inregistrate 650.000 de decese cauzate de consumul de tutun.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.