Uniunea Europeana isi exprima preocuparea in legatura cu activitatile nucleare iraniene

Uniunea Europeana isi exprima preocuparea in legatura cu activitatile nucleare iraniene
Uniunea Europeana isi exprima preocuparea in legatura cu activitatile nucleare iraniene

Uniunea Europeana isi exprima preocuparea in legatura cu intensificarea de catre Iran a activitatilor de imbogatire a uraniului, catalogand drept „inacceptabila” blocarea de catre Teheran a anchetelor Agentiei Internationale pentru Energie Atomica.

Bruxellesul a exprimat preocupare in legatura cu lipsa de progrese in investigatiile AIEA privind presupusul caracter militar al programului nuclear iranian. Diplomati occidentali acuza Iranul ca blocheaza progresele in evaluarea inspectorilor internationali.

„Uniunea Europeana considera inacceptabile tergiversarile Iranului”, se arata in comunicatul citat de Reuters.
Tot miercuri, un diplomat american de rang inalt a acuzat Iranul de „minciuni, sfidare si tergiversari” in privinta negocierilor pe tema programului nuclear. Joseph Macmanus, seful delegatiei americane la Agentia Internationala pentru Energie Atomica, a avertizat ca, in acest context, Statele Unite ar putea impune noi sanctiuni regimului de la Teheran in urmatoarele luni. Fara a intra in detalii, Macmanus a precizat ca Statele Unite ar putea cere Agentiei Internationale pentru Energie Atomica sa trimita inspectori la complexul nuclear iranian de la Parcin, unde exista suspiciuni ca ar fi fost testate detonatoare nucleare.

Iranul este suspectat de Occident ca ar incerca sa fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist iranian respinge acuzatiile.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente