Urangutanul care se plimba cu ski jet-ul

0
483

Un urangutan de patru ani, de la un institut de protectia animalelor, din SUA, se distreaza plimbandu-se cu ski jet-ul.
urangutan
Surya, un primat de la Institutul de specii rare si in mare pericol, din Miami, Florida, Statele Unite, a gasit un mod inedit de a-si petrece timpul.

Innebunit dupa piscina

In varsta de patru ani, mamiferul adora sa se plimbe cu un ski jet gonflabil de-a lungul piscinei de la centrul unde locuieste, dar si sa le faca cu mana spectatorilor care il admira de pe margine, informeaza cotidianul britanic „The Telegraph”. Urangutanul este dus la piscina in fiecare saptamana pentru a avea o ocupatie. Imbracat intr-un costum impermeabil si cu o vesta de salvare pentru copii, lui Surya ii place sa stropeasca cu apa, impreuna cu antrenorul sau.

Doctorul Bhagavan Antle, expert in problemele animalelor, a declarat: „Surya adora sa se joace in apa si este fericit cand merge cu ski jet-ul. Nu ii place insa sa aiba capul ud, asa ca poarta o vesta de salvare si nu are cum sa se ude”.

Doctorul Antle si echipa sa l-au lasat pe Surya, dar si pe alti urangutani sa se joace in apa inca de cand erau mici.

Au invatat sa inoate

„Primatelor le place sa se joace. Ele nu stiu sa inoate, iar daca le introduci in bazin, se duc la fund. Am descoperit ca purtarea unei veste de salvare pentru copii ii ajuta pe urangutani sa capete incredere in fortele lor. Acum, unii dintre ei pot chiar sa inoate fara vesta”, spune specialistul.

Cazul lui Surya este insa unul special, intrucat primatul prefera ski jet-ul si le cere ingrijitorilor de la centru sa se plimbe imediat cum ajunge la piscina.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.