Urban Velo – Pedalati spre obiectivele de interes cultural din Baia Mare

  0
  458
  Urban Velo - Pedalati spre obiectivele de interes cultural din Baia Mare
  Urban Velo – Pedalati spre obiectivele de interes cultural din Baia Mare

  A doua editia a concursului de orientare urbana pe biciclete „Urban Velo” are loc sambata si duminica in Baia Mare, in organizarea Asociatiei Club Sportiv „Mad Snails”. Evenimentul isi doreste atat familarizarea baimarenilor cu ciclismul urban, cat si cu istoria orasului si cu obiectivele cultural-turistice ale acestuia intr-o maniera dinamica. In acest an, concursul va avea doua etape: in data de 6 octombrie se va desfasura prima etapa, de city rally, iar in 7 octombrie se va derula a doua etapa, care va consta intr-un un tur al muzeelor si al obiectivelor de interes cultural din oras. 

  Program Urban Velo pentru ambele zile de concurs 
  – ora 09:00 – 09:45: inscrieri la terasa Chios;
  – ora 09:45: sedinta tehnica;
  – ora 10:00: STARTUL de la terasa Chios;
  – ora 16:00: FINISH la terasa Chios;
  – ora 16:30: festivitate de prmiere

  Echipamentul va contine in mod obligatoriu casca de protectie, bicicleta functionala, instrument de scris (pix), legatoare de bicicleta (organizatorii nu garanteaza integritatea bicicletei in timpul desfasurarii concursului).

  Inscrieri se pot realiza pe baza formularului de inscriere, care reprezinta un acord pe propria raspundere. Inscrierile se pot face online (http://goo.gl/pbx8n ), la fata locului sau la magazinele Boneshaker (Valea Rosie nr. 13, intre orele: 12:00 – 18:00) si Alaska Outdoor Shop (intre orele 10:00 – 18:00). Nu se percepe taxa de inscriere.

  Mod de desfasurare 
  1. Echipe de cate doua persoane vor parcurge traseul propus, pe biciclete, cu o distanta de cel mult 50 metri intre cele doua persoane, conform regulilor de circulatie. Startul se va da din 10 in 10 minute, cronometrand fiecare echipa in parte.
  2. La start fiecare echipa va primi o hartie cu indrumari sub forma de indicii, pana la primul punct de control, acolo unde va primi un scurt chestionar legat de locatie.Formularul poate fi completat cu informatiile disponibile la obiectivul cultural vizitat. Vor fi primite, de asemenea, coordonatele pentru urmatorul punct de control. Aceasta operatiune se va repeta pana cand echipa parcurge tot traseul si ajunge la punctul de sosire, acolo unde concurentul este obligat sa prezinte fiecare chestionar completat.
  3. Clasamentul se va face in functie de timp, de raspunsurile corecte din chestionare si de respectarea regulilor de circulatie. 

  Castigatorii vor fi desemnati in functie de punctele acumulate in cele doua etape (participarea la ambele etape este facultativa, neprezentarea la o etapa nu duce la descalificare, insa determina realizarea unui punctaj mai mic).

  Parteneri: Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie, Bastionul Macelarilor, Muzeul de Etnografie si Arta Populara Baia Mare, Muzeul Judetean de Arta, Asociatia Uniunea Artistilor Plastici Baia Mare, Muzeul de Mineralogie Baia Mare, Planetariul Baia Mare, Clubul de Speologie Montana – Baia Mare, Jungle Park – X-Motion, Teatrul Municipal Baia Mare.

  Grupul de presa eMaramures este partener media al evenimentului. 

  Pentru mai multe informatii si regulament, accesati pagina de facebook a clubului Mad Snails.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.