Urmeaza voluntarii! Lasa-ti urmele in comunitatea ta!

familie pe bicicletePro Vobis – Centrul National de Voluntariat in parteneriat cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat lanseaza Caravana „Urmeaza Voluntarii!”.

„Cand vad voluntari, imi creste inima! Respect si iubesc voluntarii. Sper sa fie din ce in ce mai numerosi si mai determinati sa faca mult bine in jurul lor, sper, mai ales, sa-si poata convinge prietenii, semenii ce minunat sentiment ai cand faci cuiva viata un pic mai usoara, mai frumoasa!” declara  Cristina Topescu, unul dintre Ambasadorii de suflet ai Caravanei.

CARAVANA „Urmeaza Voluntarii!” va demara in data de 2 octombrie la Cluj-Napoca si va urma traseul Cluj-Napoca – Sibiu – Brasov – Constanta -Bacau – Iasi – Satu Mare – Oradea – Simeria – Resita – Vladesti – Slatina – Craiova – Bucuresti, unind, prin intermediul voluntarilor care vor porni la drum din fiecare „statie”, comunitatile din aceste locatii si inspirandu-le la actiune in beneficiul semenilor lor. Centrele de Voluntariat din fiecare dintre aceste locatii, impreuna cu echipele de voluntari, vor fi actorii principali ai actiunilor care isi propun sa demonstreze tuturor ca rezolvarea problemelor si infrumusetarea comunitatilor in care traiesc sunt la indemana fiecaruia dintre noi

CARAVANA este o initiativa de promovare a implicarii in comunitate ca modalitate de a aborda problemele locale prin efortul comun al cetatenilor. Sub indemnul „Urmeaza voluntarii!” CARAVANA isi propune sa cheme la implicare oamenii din 14 comunitati diferite si sa inspire o tara intreaga sa le urmeze exemplul. Timp de 3 saptamani, urmele voluntarilor CARAVANEI vor trasa concentric pe harta Romaniei semnele entuziasmului si dedicarii lor, inspirand oamenii din comunitatile locale din intreaga tara sa fie ALTFEL, sa renunte la nepasare si sa se implice dupa puterile fiecaruia, pentru a aduce o schimbare pozitiva in viata semenilor lor si in a localitatii in care traiesc.

CARAVANA”Urmeaza Voluntarii!” pe scurt:

–    14 localitati din tara
–    14 activitati publice de voluntariat diferite
–    14 conferinte de presa in fiecare locatie a caravanei
–    Cel putin 200 de voluntari implicati la nivel local
–    Cel putin 10.000 de persoane informate cu privire la oportunitatile de voluntariat existente in comunitate
–    Peste 2.000 de km parcursi in decursul Caravanei

„Cred in ideea frumoasa a Voluntariatului, cred ca trebuie sa trezim acest spirit al ajutorului, al sprijinului permanent, ca mod de a trai alaturi de cei care au nevoie de suportul nostru. Peste ce poate face un guvern prin institutiile sale, noi, fiecare prin puterile sale putem face voluntar cate ceva pentru cei mai tristi decat noi. Vom fi puternici fiecare, vom fi mai fericiti daca cei de langa noi vor simti ca nu sunt singuri la greu. De aceea sunt alaturi de toti cei care sustin Caravana „Urmeaza Voluntarii”, marturiseste Ducu Bertzi, Ambasador de suflet al Caravanei.

Caravana „Urmeaza Voluntarii” este un proiect finantat de catre Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si Fundatia C.S. Mott, fiind organizata de Pro Vobis  – Centrul National de Voluntariat in parteneriat cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat din Romania.
Parteneri media: TVR 3, Radio Romania Cultural, Ziua, StiriONG, BizCampus, EurActiv, Resurse Tineret.

Pentru mai multe informatii despre aceasta initiativa ne puteti contacta la [email protected] sau 0264/ 412.897 sau 0755.045.103, persoana de contact Ramona Dragomir sau puteti vizita www.voluntariat.ro

Sursa: Centrul National de Voluntariat Pro Vobis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *