Ursii koala vor disparea in 30 de ani

Populatia de koala din Australia a suferit, in ultima perioada, un declin important din cauza dezvoltarii urbane, a incalzirii globale si incendiilor. ursi Koala

Ursii koala din Australia ar putea disparea complet in urmatorii 30 de ani, dupa ce populatia a ajuns la doar 43.000 – 80.000 de exemplare, de la 100.000 cat estimau specialistii ca mai traiesc, informeaza Reuters.

“Ursii koala lipsesc de pretutindeni. Daca vom continua sa taiem copaci nu vom mai avea ursi koala”, a explicat Deborah Tabart, director LA Australian Koala Foundation.

Tabart si echipa sa se afla in capitala australiana Canberra pentru a incerca sa convinga autoritatile sa declare ursul koala specie pe cale de disparitie, ceea ce ar duce la protejarea habitatului in care traieste acesta.

Ursii koala traiesc in padurile de eucalipt din estul si sudul Australiei si sunt recunoscuti pentru faptul ca mananca numai anumite frunze de eucalipt.

In nordul Queensland, unde acum zece ani erau circa 20.000 de ursi koala, echipa de cercetatori nu a reusit sa intalneasca nici macar unul in patru zile de cautari.

Comisia guvernamentala care stabileste lista speciilor pe cale de disparitie a respins in 2006 cererea ca ursii koala sa fie inclusi printre speciile pe cale de disparitie, insa o noua evaluare va avea loc la mijlocul anului viitor.

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente