Ursii din Sinaia au iesit la plimbare in zona Castelului Peles

Ursii din Sinaia au iesit la plimbare in zona Castelului Peles
Ursii din Sinaia au iesit la plimbare in zona Castelului Peles

Ursii care traiesc in zona Castelului Peles au iesit din hibernare si si-au reluat plimbarile pe aleile domeniului si in zonele impadurite din apropiere.

De altfel, de posibila aparitie a ursilor esti instiintat la tot pasul. Afisele avertizeaza turistii sa nu se apropie de animale, dar mai ales sa nu le hraneasca.

Nu se intampla intotdeauna asa, astfel ca ursii au ajuns sa frecventeze aleile exterioare ale castelului tocmai pentru ca primesc dulciuri sau sandvisuri de la turistii dornici sa-i fotografieze sau pentru a se infrupta din tomberoanele pline cu resturi.

De altfel, in anii trecuti, 12 exemplare de ursi „cersetori“ sau „gunoieri“ din zona castelului si alte cartiere ale statiunii au fost relocate in Muntii Fagaras.

Chiar si asa, in padurile din apropierea orasului Sinaia, traiesc aproximativ 30 de ursi care prefera aceste zone frecventate de turisti pentru mancarea pe care o obtin cu usurinta. Si asta in ciuda faptului ca animalele salbatice sunt aprovizionate de catre silvicultori, cu mancare speciala in zonele de hranire din padure.

De cateva zile, ursii au iesit din hibernare, astfel ca au fost vazuti din nou foarte aproape de oameni. Dovada stau filmarile realizate de turistii veniti la Peles, in care animalele, desi stau la distanta, nici nu par speriate de prezenta oamenilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente