Ursii panda din China nu au fost afectati de seismul de la Sichuan din 2008, arata un studiu

Populatia de ursi panda din China a ramas stabila, in pofida puternicului cutremur de anul trecut din provincia chineza Sichuan, unde acestia isi au teritoriul principal, potrivit unui studiu publicat, sambata, de ziarul public chinez Chengdu Evening News, citat de AFP.urs Panda

Potrivit studiului, cutremurul, care s-a soldat cu peste 87.000 de morti si disparuti, nu a antrenat o mortalitate semnificativa in randul ursilor panda, desi teritoriul lor a fost devastat de seism.

„Ursii panda se adapteaza rapid si n-am inregistrat niciun deces in randul acestora din cauza cutremurului”, a aratat Yang Xuyu, unul dintre expertii care au realizat studiu.

Numai 3% din habitatul ursilor panda din intreaga provincie Sichuan a fost afectat, se mai arata in studiu. Totusi, in apropiere de epicentrul seismului, unde traiesc 35 de ursi panda salbatici, mai mult de 37% din domeniul lor a fost distrus. Este vorba, in principal, de vastele paduri de bambus, principala lor sursa de hrana, a caror disparitie ar putea ameninta supravietuirea ursilor.

China are in prezent aproape 1.590 de ursi panda salbatici, din care 1.400 traesc in zone afectate de cutremurul de anul trecut. Provincia Sichuan este teritoriul lor principal, iar alti ursi panda se gasesc in provinciile invecinate. Dupa ce aproape disparusera din anii ’80, ursii panda sunt obiectul unui program de conservare in China.

Potrivit unui raport recentul al World Wide Fund for Nature (WWF), ursii panda ar putea disparea in doua sau trei generatii, habitatul lor fiind amenintat de dezvoltarea economica.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *