Usoara scadere a emisiilor de gaze cu efect de sera in Europa intre 2005 si 2006

0
372
Produc?torii de energie verde scot termocentralele din pia??
Producătorii de energie verde scot termocentralele din piaţă

Agentia Europeana pentru Mediu anunta ca Uniunea Europeana si-a atins obiectivul de reducere a gazelor cu efect de sera, fixat prin Acordul de la Kyoto.
Marii poluatori
Emisiile inregistrate pe continent au scazut cu 0,3% in 2005-2006, pentru a se situa la un nivel de 7,7% sub rata emisiilor din 1990, anul de referinta al Protocolului de la Kyoto. Potrivit Agentiei, acest progres se datoreaza diminuarii productiei in anumite sectoare ale industriei chimice precum si unui consum mai mic de carburanti in incalzirea locuintelor si birourilor, favorizata de o iarna mai blanda in 2006.

Cele mai mari cresteri ale emisiilor de gaze cu efect de sera au fost inregistrate in Finlanda si Danemarca, din cauza cresterii consumului de carbune pentru incalzirea casnica.

Statele industrializate, semnatare ale Acordului de la Kyoto, s-au angajat sa scada cu 8 procente comparativ cu 1990 emisiile de gaze cu efect de sera pana in anul 2012. Ramane de vazut daca scaderea observata de UE, care poseda o componenta conjuncturala, se va mentine in urmatorii ani.

Sursa: Research.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.