Vanatorii straini fac un adevarat masacru in Romania (responsabil SOR)

Vânătorii străini fac un adevărat masacru în România (responsabil SOR)
Vanatorii straini fac un adevarat masacru in Romania (responsabil SOR)
Vanatorii straini fac un adevarat masacru in Romania (responsabil SOR)

In Romania s-ar putea ajunge la un embargou de vanatoare, daca nu se iau masuri, declara la emisiunea Planeta Verde de la RFI Ovidiu Bufnila, responsabil comunicare la Societatea Ornitologica Romana (SOR). El declara ca vanatorii straini, in special cei italieni, fac un adevarat masacru in padurile Romaniei.

Ovidiu Bufnila precizeaza ca „acum zece ani a existat chiar un embargou de vanatoare in Albania. Vanatorii italieni, care sunt innebuniti dupa pasari au ajuns sa faca un adevarat masacru in Albania. In Albania s-a facut embargou de vanatoare, nu s-a mai vanat pentru o perioada de cinci ani, tocmai ca fauna sa se refaca. Se poate ajunge si la noi la acest caz. Noile prevederi din noul proiect de lege pe care dumnealor vor sa-l impuna cam la asta ne vor duce, din pacate. Vanatoarea cu vanatori straini in Romania va ajunge o industrie, va deveni pe undeva o ramura a turismului, va exista un turism cinegetic, vor veni special sa vaneze anumite specii in Romania, iar italienii intotdeauna au venit sa vaneze pasari in principal”.

„Sunt italieni, sunt libanezi, mai nou. Exista diverse firme, care organizeaza tururi de vanatoare si care aduc vanatori straini, le pun la dispozitie arme, le pun la dispozitie munitie, din cate cunosc eu si vanatoarea seamana mai mult cu un masacru, nicidecum cu o vanatoare. De ce? Un vanator strain vine, se aseaza intr-un scaun confortabil de camping, i se pune chematoare electronica, sunt ademenite ciocarliile de exemplu, adica un dispozitiv care imita sunetul ciocarliei, ciocarliile sunt atrase acolo, vanatorul nu face nimic altceva decat sa stea in scaun, i se da arma la mana, gata incarcata si el incepe sa traga. E un masacru, de fapt. Asta nu mai este vanatoare”, spune reprezentantul SOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *