Vecinii combinatului de porci cer despagubiri

0
397

Mai multi localnici din Golesti strang semnaturi pentru a inainta un memoriu la Prefectura. Comisarii de mediu au stabilit ca ultima poluare nu a fost una accidentala. Mai mult, au fost stabilite masuri concrete pentru restrangerea efectelor cauzate de poluare.despagubiri de la combinat

Mai multi localnici dar si proprietari de terenuri agricole din Golesti sunt decisi sa ajunga pana la usa Guvernului pentru a rezolva problemele cauzate de combinatul Premium Porc. Unul dintre ei a inceput sa stranga semnaturi de la cei nemultumiti de mirosurile puternice, care vin in permanenta dinspre combinatul de porci. Pe lista se vor adauga cu siguranta si cei care au avut de suferit din cauza dejectiilor deversate pe semanaturile lor.

„Eu m-am stabilit de curand la Golesti, mi-am facut casa aici insa nu stiu cand ma voi muta. Am vorbit si toti vecinii sunt nemultumiti de mirosurile de la balegarul de porc, vom face un memoriu pe care il vom inainta autoritatilor”, a declarat Costel Albu. Chiar si primarul comunei a avut probleme din cauza combinatului.

„Am o bucata de teren si am fost acolo saptamana trecuta. Am gasit in capatul terenului furtunul cu care se transporta dejectii. Pentru ca l-au tras pe proprietatile oamenilor, cand s-au executat lucrari agricole, s-a trecut cu plugul, cu discul, cu tractoare peste el si era normal sa cedeze. Normal era sa ceara permisiunea de a traversa terenurile si sa il ingroape”, a declarat Alexandru Zar, primarul comunei Golesti.

Tacere la combinat

De la prima declaratie, conducerea combinatului a gasit in permanenta motive de a refuza un dialog pe tema deversarii de deseuri in Milcov, soldata cu moartea pestilor si afectarea terenurilor agricole. Comisarii de mediu au stabilit ca poluarea nu a fost accidentala.

„In opinia comisarilor de mediu nu a fost o poluare accidentala ci o incalcare a prevederilor de mediu”, a declarat Gheorghita Berbece, directorul Garzii de Mediu Vrancea.

„Au fost impuse, pe langa masuri urgente de stopare a poluarii si refacere a mediului, o serie de masuri care au ca scop prevenirea unor astfel de practici”, a completat directorul Garzii de Mediu.

Amenda aplicata pentru incalcarea prevederilor de mediu a fost de 130.000 pentru cele doua firme care functioneaza in cadrul combinatului. Proprietarii de terenuri spun ca au discutat cu reprezentanti din conducerea combinatului si ca ar trebui sa fie despagubiti. Pana atunci, vorbele raman doar vorbe.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.