Vezi , atinge si simte schimbarile climatice la Expo Zaragoza 2008

Incepand din acest moment schimbarile climatice pot fi vazute , atinse , chiar si mirosite datorita unei expozitii organizata despre acest fenomen .Expozitia isi va deschide salile interactive ale Pavilionului Spaniei in Expozitiea de la Zaragoza 2008 , incepand cu data de 14 iunie.

Sa intelegem pentru a putea supravietui : -clima – se incearca apropierea cetatenilor ce s-au dovedit interesati si preocupati de acest fenomen dar care doresc sa cunoasca mult mai multe detalii corelate acestuia.,,A intelege pentru a supravietui ” este scopul acestei expozitii afirma organizatorul Jorge Wagensberg.

Gandita si organizata de fundatia La Caixa, vizitatorii pot palpa un bloc de gheata ce se topeste precum cele din Arctic sau pot simti variatele temperaturi ale Polului Sud sau ale Spaniei pe un glob terestru .In acest mod , publicul poate percepe modificarile climei in atmosfera fara sa fi interactionat cu exteriorul.

Istoria paleoclimatica cumuleaza diferitele perioade geologice si climatice ce au favorizat acum cateva milioane de ani expansiunea speciilor cu carapace datorita concentratiilor crescute de dioxid de carbon.

De asemenea , este documentata disparitia dinozaurilor , sau absenta parului la elefanti – in contradictie cu mamutii erei glaciare – necesara supravietuirii la temperaturile savanelor.

O macheta de 4 metri a deltei Ebro de-a lungul a 50 de ani ii apropie de cetateni de cea mai reprezentativa crestere a nivelului marii , care in ultimii ani se ridica la 3.1 milimetri anual.

Zaragoza , Moscova , Scotia si Venetia reprezinta alte 4 zone ale lumii afectate de lipsa sau excesul de apa , elementul central al expozitiei de la Zragoza.

Absurditatea pierderilor si consumului excesiv de apa este reprezentat in cadrul acestei simulari.O imagine a modului stand-by a electrocasnicelor reflecta graitor consumul mic dar continuu al energiei desi nu fac altceva decat sa semnaleze ca se afla in stare de functionare.Sau iluminarea excesiva a unor stradute unde la ore tarzii nu se afla decat pisici si containere..

Schimbarile climatice nu sunt numai inechivoce – cum prefera sa spuna oamenii de stiinta – ci sunt reale , acum si aici.A sti unde si ce efecte sunt ar fi simplu.Ar fi de ajuns sa accesezi o pagina pentru a descoperi cele mai evidente 50 exemple de incalzire globala.

Exemplele abunda si nu lasa loc pentru scepticism.
Sursa: El Mundo

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente