Viata salbatica din Delta Dunarii

0
586
Miniştri ai mediului din mai multe state, prezenţi zilele acestea la Tulcea
Viata salbatica din Delta Dunarii
Viata salbatica din Delta Dunarii

Stiati ca pisicile salbatice din Delta Dunarii pot atinge o lungime de pana la un metru, iar garlita mare zboara tocmai din Siberia ca sa se adaposteasca de frig in climatul bland al Deltei?

Acum, iubitorii de natura pot vedea egretele, starcii purpurii, testoasele, viperele sau pisicile salbatice in mediul lor natural, fara sa fie nevoie sa calatoreasca pana in Delta. Timp de un an, specialisti in filmarea vietii salbatice au inregistrat, secunda cu secunda, viata salbatica din Delta Dunarii, intr-un proiect al organizatiei „Salvati Dunarea si Delta”.

Cele 65 de minidocumentare disponibile online urmaresc o mare parte din speciile de pasari si animale care traiesc in rezervatie. Fiecare minidocumentar cuprinde si explicatiile specialistilor de la Societatea Ornitologica Romana si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii.

„Ai nevoie de o ascunzatoare care sa se integreze perfect in peisaj in peisaj, iar cel mai important este sa cunosti comportamentul animalelor pe care urmeaza sa le filmezi. Toate animalele se lasa greu filmate in Romania, pentru ca sunt agresate in diverse feluri: invazia habituatului, braconajului, nerespectarea interdictiilor in zonele strict protejate”, a povestit unul din realizatorii documentarelor, Cristian Ilea.

Minidocumentarele au fost realizate in cadrul proiectului „Delta Dunarii – paradisul aproape pierdut! Campanie de informare si constientizare cu privire la protejarea biodiversitatii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii – Delta Semper”, care a fost implementat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta (ASDD) in perioada 2011 – 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.