Victor Ponta: Grupurile 3 si 4 de la Cernavoda, o prioritate pentru Guvern

Victor Ponta: Grupurile 3 si 4 de la Cernavoda, o prioritate pentru Guvern

Premierul Victor Ponta a anuntat joi, la Mioveni, ca grupurile 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda reprezinta o prioritate pentru Guvern, si ca pana pe data de 15 septembrie va fi luata o decizie privind viitorul acestui proiect, informeaza Agerpres. „Guvernul Vacaroiu este cel care a finalizat grupul 1, Guvernul Nastase a facut cat mai mult pentru grupul 2, sper ca Guvernul Ponta sa porneasca grupurile 3 si 4. […] Important este sa pornim proiectul si sa il finalizam cat mai repede”, a declarat premierul.

„Este o prioritate pentru Guvernul actual, este trecut in programul de guvernare si este o intentie a mea de a pune in practica proiectele privind grupurile 3 si 4 de la centrala de la Cernavoda. Este o decizie politica pe care mi-o asum, pentru ca intr-adevar cred ca este o decizie strategica pentru noi ca tara”, le-a spus premierul participantilor la Conferinta Internationala „Nuclear 2012”, desfasurata la Institutul de Cercetari Nucleare (ICN) de la Mioveni.

„Cred, sincer, ca este un proiect important si este un proiect pe care putem sa il realizam. Stiu destul de mult despre punctele in care s-a oprit acest proiect, legat de finantare, de partenerii pe care ii putem avea, de catastrofa petrecuta in Japonia si care a influentat si ea ceea ce se intampla pe plan european. Dar cred ca acest proiect trebuie facut in Romania si cred ca termenul de 15 septembrie prevazut pentru a lua o decizie este un termen realist […]. Decizia politica a Guvernului, pe care o anunt acum, este ca trebuie sa facem proiectul, dar in mod normal trebuie sa anuntam pana atunci si in ce conditii si cu ce parteneri, a explicat Victor Ponta.

Potrivit lui Victor Ponta, criteriile de baza in selectia viitorului partener vor fi capacitatea de a asigura finantarea si expertiza tehnologica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *