Incep lucrarile la parcul fotovoltaic de langa padurea Rediu, Botosani

0
536
Un alpinist utilitar din Brasov investeste 26 de milioane de euro in energie verde
Incep lucrarile la parcul fotovoltaic de langa padurea Rediu, Botosani

Soarele va lucra pentru cel mai bogat dintre botosaneni. Incep lucrarile la parcul fotovoltaic de langa padurea Rediu. Omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, proprietarul grupului de firme Electroalfa, a declarat ca lucrarile la primul parc fotovoltaic din judetul Botosani vor demara si ca intrarea in municipiul Botosani dinspre Stauceni va fi complet schimbata.

„In cel mai scurt timp, in luna iunie, incepem lucrarile de constructie a parcului fotovoltaic din zona Rediu si totul se va schimba acolo”, a declarat Ciubotaru.

Daca pana acum acolo era un simplu camp, investitia omului de afaceri botosanean va schimba radical imaginea intrarii in municipiul Botosani dinspre Stauceni, intrare care va cunoaste o dezvoltare rapida in urmatoarea perioada, dupa inchiderea gropii de gunoi.
Omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, patronul firmelor Electroalfa, va investi 14 milioane de euro in acest proiect. Parcul fotovoltaic se va intinde pe o suprafata de 10 hectare si va fi cea mai mare investitie privata din judet in energia verde produsa cu ajutorul soarelui.
Din cele 14 milioane de euro investiti, 60% reprezinta contributia proprie a omului de afaceri Ciubotaru, iar 40% sunt fonduri europene.
Constructia parcului va genera si noi locuri de munca in municipiul Botosani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.