Incinta Carasuhat din Delta Dunarii va fi refacuta ecologic

0
400
Ariile protejate, verificate de Garda de Mediu
Incinta Carasuhat din Delta Dunarii va fi refacuta ecologic

Incinta agricola Carasuhat – Delta Dunarii, din zona Mahmudia, va fi reconstruita din punct de vedere ecologic, in cadrul unui parteneriat incheiat intre Primaria Mahmudia si WWF.

Proiectul are o valoarea de peste 12 milioane lei. Se va desfasura pe o durata de 42 de luni in perioada martie 2012 – septembrie 2015 si are ca obiectiv general crearea de conditii pentru mentinerea biodiversitatii. Scopul proiectului este crearea de conditii pentru mentinerea biodiversitatii din zona si cresterea conectivitatii habitatelor, prin reducerea fragmentarii provenite din indiguirile si desecarile efectuate in trecut.

Obiectivul principal al proiectului este de a adauga valoare naturala, prin lucrari de reconstructie ecologica si prin implicarea comunitatii locale in activitati de co-management, pentru asigurarea statutului favorabil de conservare a habitatelor prioritare din situl Natura 2000 Delta Dunarii – zona pilot Carasuhat.

Implementarea proiectului va realiza lucrari de reconstructie ecologica pe o suprafata de 924 de hectare din incinta agricola Carasuhat si va contribui astfel in mod direct la atingerea obiectivelor Axei Prioritare 4 POS Mediu „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii”.

Proiectul este co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala si se deruleaza in baza unui contract care a fost semnat intre Ministerul Mediului si Padurilor, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial Mediu 2007-2013 si Consiliul Local al Comunei Mahmudia, drept beneficiar al finantarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.