Seminar pe tema reciclarii si valorificarii deseurilor lemnoase

Seminar pe tema reciclarii si valorificarii deseurilor lemnoase

Asociatia „Salvati Dunarea si Delta” impreuna cu SC Eco-Ambalaje SA vor organiza marti, 22 mai, de la 10.00, la Hotel Central Plaza un seminar care se va desfasura in cadrul proiectului „Economia sociala, o solutie pentru mediul inconjurator”.

In cadrul acestei intalniri la care sunt invitati sa participe reprezentati ai institutiilor publice locale si judetene, ai asociatiilor neguvernamentale si agenti economici se va vorbi despre necesitatea managementului deseurilor lemnoase. In acest context se va aborda si subiectul posibilitatii de dezvoltare a unor afaceri sociale in domeniul reciclarii si valorificarii deseurilor prin implicarea si mobilizarea grupurilor vulnerabile si a autoritatilor locale.

Proiectul „Economia sociala, o solutie pentru mediul inconjurator” presupune infiintarea a patru intreprinderi sociale in tot atatea regiuni din tara. Intreprinderea sociala din zona de nord-est a tarii va fi organizata in judetul Neamt si va avea ca obiect de activitate reciclarea si valorificarea deseurilor lemnoase. Proiectul promoveaza includerea in activitati productive a grupurilor sociale vulnerabile sau deja excluse de pe piata muncii si contribuie la consolidarea unei noi dimensiuni sociale a initiativelor de protectie a mediului. In fiecare intreprindere sociala vor lucra minimum 20 de persoane apartinand grupurilor vulnerabile (familii cu mai mult de doi copii, familii monoparentale, femei, persoane de etnie roma, persoane care traiesc din venitul minim garantat). Activitatile intreprinse de catre acestea vor viza servicii de colectare selectiva a deseurilor, iar resursele financiare astfel generate vor fi reinvestite in derularea de programe, contribuind ulterior la cresterea independentei financiare si maximizarea impactului pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *