Vier Pfoten ii cere lui Oprescu sa ANULEZE propunerea de amendare a celor care hranesc maidanezii

0
435
Vier Pfoten îi cere lui Oprescu s? ANULEZE propunerea de amendare a celor care hr?nesc maidanezii
Vier Pfoten îi cere lui Oprescu să ANULEZE propunerea de amendare a celor care hrănesc maidanezii
Vier Pfoten ii cere lui Oprescu sa ANULEZE propunerea de amendare a celor care hranesc maidanezii
Vier Pfoten ii cere lui Oprescu sa ANULEZE propunerea de amendare a celor care hranesc maidanezii

Organizatia pentru protectia animalelor Vier Pfoten i-a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, intr-o scrisoare deschisa, sa demita conducerea Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) si sa anuleze propunerea de amendare a persoanelor care hranesc cainii fara stapan.

Organizatia sustine, in scrisoarea remisa redactiei RL, ca seful ASPA a anuntat ca „isi rezervӑ dreptul de a suspenda” Protocolul incheiat intre Primaria Capitalei si Vier Pfoten, privind sterilizarea cainilor comunitari si eliberarea lor in teritoriu, aratand ca „un functionar public, platit din banii contribuabililor, are obligatia de a-si dedica eforturile bunului mers al comunitatii si solutionarii problemelor acesteia si nu sustinerii unor pareri personale care nu au suport legislativ, ci doar al orgoliului”.

Citeste si Bucuresti: Animalele fara stapan vor fi sterilizate gratuit

De asemenea, reprezentantii Vier Pfoten au sustinut ca o serie de propuneri ale ASPA sunt „absurde” si ca primarul Bucurestiului ar trebui sa le respinga. Este vorba despre propunerea de amendare a persoanelor care hranesc cainii comunitari, taxa de 170 lei pe care un adoptator ar trebui s-o plateasca pentru a lua acasa un caine, precum si cea referitoare la institutia care constata abandonul cainilor.

„Un potential adoptator ar trebui sa plateasca o taxa de adoptie de 170 de lei si sa faca dovada conditiilor de cazare, hrana si asistenta medicala veterinara, fara sa se specifice vreun criteriu in acest sens. In acelasi timp, intr-un alt articol se mentioneaza ca returnarea cainilor neadoptati se face in acelasi loc de unde au fost capturati, de catre ASPA. Aceste lucruri, contrar motivatiei initiatorilor, nu sunt de natura sa incurajeze adoptia animalelor, avand in vedere ca in prezent adoptia acestora este gratuita. Se doreste ca abandonul cainilor sa fie constatat de catre ASPA desi, conform legii nr. 9/2008 pentru protectia animalelor, Politia si DSVSA sunt singurele autorizate sa constate si sa pedepseasca aceasta infractiune. E bine stiut ca o lege nationala nu poate fi modificata printr-o hotarare locala.Recent, conducerea ASPA a lansat o noua propunere privind amendarea celor care hranesc cainii fara stapan, pe motiv ca hranirea duce la formarea haitelor agresive. ASPA invoca existenta mai multor studii, inclusiv unul local, fara a face insa publice titlurile studiilor, institutiile si metodologia folosita in acest caz. Acest lucru ne face sa ne indoim de veridicitatea argumentelor prezentate”, a precizat organizatia in scrisoarea deschisa.

Citeste si Vier Pfoten: Hotararea prin care se amendeaza hranirea maidanezilor INCALCĂ legislatia europeana

In urma cu aproximativ o saptamana, ASPA a anuntat ca va propune modificarea legii privind controlul cainilor comunitari, pentru ca persoanele care hranesc maidanezii sa fie amendate. Atunci, organizatia Vier Pfoten a explicat ca hotararea ar incalca legislatia europeana in vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.