Vier Pfoten Romania si Agent Green cer PE sa interzica folosirea animalelor salbatice in circuri

Fundatia Vier Pfoten Romania si Agent Green, alaturi de europarlamentarul Daciana Sarbu, solicita Parlamentul European si Guvernului Romaniei interzicerea folosirii animalelor salbatice in circuri, potrivit unui comunicat transmis miercuri de organizatia de mediu.
animale la circ
Acestia arata ca o alternativa la circuri ar fi jocurile electronice 3D cu animale salbatice.

“Animalele salbatice tinute in captivitate sufera tulburari comportamentale grave deoarece sunt tinute in lanturi, fortate sa faca lucruri pe care nu le-ar face niciodata in natura, batute adesea de dresori, separate de semenii lor, cumparate si vandute, mutate dintr-un loc in altul. Practic, animalele sunt tratate drept obiecte de amuzament pentru oameni”, se mai arata in comunicat.

Ursul, leul, elefantul, hipopotamul, girafa, rinocerul, tigrul, leul de mare sunt speciile salbatice care sunt cel mai des exploatate in circuri. O cusca de circ masoara de obicei 12 mp pentru un urs si 100 mp pentru un elefant. Cercetatorii spun ca habitatul natural pentru astfel de mamifere mari este de obicei de 600 kmp pentru elefant si de pana la 1.000 kmp pentru urs, precizeaza Agent Green.

“Tari europene precum Bulgaria, Danemarca, Estonia, Finlanda Austria, Polonia, Suedia, Slovacia, Cehia si Ungaria au impus deja interdictii asupra folosirii animalelor salbatice in circuri. In Romania nu exista o astfel de initiativa, dar o luam noi astazi. Am intentia sa transform aceasta initiativa intr-una la nivel european”, a declarat Daciana Sarbu, membra a Comisiei pentru Mediu din Parlamentul European.

Vier-Pfoten a initiat anul trecut o campanie la nivel european pentru interzicerea la nivelul Uniuni Europene a folosirii animalelor salbatice la circ.

Sursa: NewsIn

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente