Viitorul energetic al Europei, dezbatut la Bruxelles

Viitorul energetic al Europei, dezb?tut la Bruxelles
Viitorul energetic al Europei, dezbatut la Bruxelles
Viitorul energetic al Europei, dezbatut la Bruxelles

Senatorul Christian Gigi Chiru va participa marti, 17 decembrie, la Bruxelles, la intalnirea interparlamentara cu tema Piata interna de energie a Uniunii Europene pentru secolul 21 (The EU Internal Energy Market for the 21st Century), care va avea loc la Parlamentul European.
Intalnirea este organizata de Comisia pentru industrie, cercetare si energie (ITRE) din Parlamentul European, in colaborare cu Comisia pentru Economie din Seimul Republicii Lituania, tara care detine presedintia Consiliului Uniunii Europene.

La intalnirea interparlamentara pe tema energiei, reprezentantii parlamentelor tarilor europene vor incerca sa raspunda la urmatoarele intrebari: Care sunt realizarile si perspectivele politicii energetice europene? Care sunt cele mai bune mijloace de adaptare a pietei de energie interne a UE la actualele si viitoarele provocari? Care sunt pasii importanti de urmat, pentru a se da asigurarea ca politica energetica europeana va stimula o crestere economica durabila si competitiva?

Senatorul Christian Gigi Chiru este de parere ca: „Astazi, energia in evolutia omenirii inseamna, mai mult ca oricand, miscare. Romania si tarile din Uniunea Europeana se confrunta cu provocari majore in ceea ce priveste politica energetica comuna. Pretul energiei relativ ridicat se reflecta in viata cetatenilor, iar un cost ridicat la energie inseamna preturi mai mari la alimente si un trai mai scump. O colaborare la nivel european poate fi o solutie pentru aprovizionarea cu energie la un pret accesibil pentru populatie si pentru industrie. Mai mult, eu vad aceasta intalnire si cele ce vor urma, ca avand un rol de tatonare pentru dezvoltarea unei piete energetice europene”.

Ca reprezentant al Comisiei economice, de industrii si servicii, din cadrul Senatului Romanei, senatorul Christian Gigi Chiru va avea ocazia sa adreseze intrebari atat reprezentantilor celorlalte state europene, cat si comisarului european pentru energie, domnul Günther Oettinger, in ceea ce priveste rolul energiei renegerabile, al energiei nucleare si al gazelor de sist pentru Europa din secolului 21.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *