Descoperire istorica: un virus distruge cancerul

0
397
Cancerul este o boala foarte veche si
Cancerul este o boala foarte veche si "nu va fi, probabil, niciodata complet eradicat"
Descoperire istorica: un virus distruge cancerul
Descoperire istorica: un virus distruge cancerul

Un virus modificat genetic ce a fost testat pe 30 de pacienti ce sufereau de cancer in faza terminala a dus la prelungirea semnificativa a vietilor acestora, distrugand tumorile existente si impiedicand dezvoltarea altor tumori.

Saisprezece pacienti au primit o doza mare, supravietuind in medie 14,1 luni, fata de 6,7 luni in cazul celor 14 pacienti care au primit doza mica.
„Pentru prima data in istoria medicinei am aratat ca un virus modificat genetic poate duce la imbunatatirea ratei de supravietuire in randul pacientilor ce sufera de cancer”, a explicat David Kirn, coautorul studiului.

Studiul a fost desfasurat de-a lungul a patru saptamani, rezultatele fiind publicate in jurnalul stiintific Nature Medicine. Vaccinul poarta numele de Pexa-Vec sau JX-594, iar expertii cred ca ar putea reprezenta o solutie pentru tratarea tumorilor solide aflate in faza avansata.

„In ciuda progresului realizat in ultimii 30 de ani in ceea ce priveste tratamentul cancerului, majoritatea tumorilor solide raman incurabile odata ce ating metastaza”, explica autorii studiului. De aceea, sustin cercetatorii, „este necesara dezvoltarea unor imunoterapii active mai puternice”.
„Pexa-Vec este conceput pentru a se inmulti in celulele canceroase, pe care le distruge ulterior. De asemenea, vaccinul stimuleaza in acelasi timp sistemul imunitar al pacientului, care ataca la randul sau celulele canceroase”, a explicat Kirn.

„Rezultatele studiului demonstreaza ca tratamentul cu Pexa-Vec a dus in ambele cazuri la reducerea dimensiunilor tumorilor si la reducerea fluxului sangvin catre tumori”, au anuntat reprezentantii companiei Jennerex, producatoarea vaccinului.De asemenea, datele demonstreaza ca Pexa-Vec a indus o reactie imuna impotriva tumorilor”, au mai spus reprezentantii Jennerex (sursa: descopera.ro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.