Vizitati rezervatia „virtuala” Cheile Turzii

Vizitati rezervatia "virtuala" Cheile Turzii

Portal din drag de Cheile Turzii, valea Ariesului, Cluj – istorie, cultura, folclor, ecologie, rezervatia naturala, stiri, vreme, turism, alpinism, cazare, trasee, anunturi

Natura este frumoasa doar daca avem cu toti grija de ea, participand impreuna la curatenie si la pastrarea ei curatawww.turism-cheile-turzii.ro

Vizitati rezervatia „virtuala ” Cheile Turzii, muntii Trascau, Turda, jud Cluj cu ariile protejate pentru flora si fauna, unde puteti parcurge trasee turistice in mijlocul naturii sau puteti face alpinism ori parapenta pe versantii stancosi. SI APOI O VETI CAUTA PE HARTA.
Aveti locuri multe de vazut, aveti modalitati diverse de facut miscare si cateva locatii de cazare.

Din drag si respect pentru Natura, pentru ceea ce noi oamenii nu putem crea, am conceput si realizat acest portal cu ambitia de a deveni o comunitate mare si puternica, animata de sentimente comune si anume Bucuria de a Fi Turist in Cheile Turzii, rezervatie Naturala, preocuparea si grija pentru aceasta si pentru zona Vaii Ariesului.

Aici puteti afla multe lucruri despre flora si fauna din zona cu exemplare rare care nu mai exista poate decat in zone indepartate ale lumi, pe care le puteti vedea intr-o plimbare pe traseele turistice din zona.

In Cheile Turzii puteti gasi o fauna si flora cu un sortiment foarte bogat (aproximativ 1000 specii floristice), cu exemplare foarte rare pe care le gasim doar in cateva locuri de pe glob fiind pe cale de disparitie. Aici se pot gasi plante protejate precum: Ceapa Ciori din cheie numita popular usturoiul salbatic, tisa, scorusul, garofita alba, sau specii alpine care au supravietuit in aceasta zona. Ca si fauna exista 67 specii printre care si speci pe cale de disparitie precum fluturasul de stanca sau acvila de munte.

In Cheile Turzii se practica cu succes sporturi precum alpinism si zborul cu papapanta, Aici au avut loc numeroase competiti de alpinism cu participari din tara si din strainatate practicate pe majoritatea peretilor. Peretii prezinta numeroase trasee majoritatea echipate cu pitoane
In aceasta zona va puteti relaxa profitand de aerul curat si linistea naturi, plimbandu-va sau admirand natura si … poate daca aveti noroc, puteti vedea si cateva dintre micile vietuitoare care traiesc aici.
Aceste lucruri se pot face doar daca respectam legile naturi: „Sa pastram natura curata dupa trecerea noastra la fel cum am dori sa o gasim si noi dupa ce au trecut altii inaintea noastra”

Pro Tempus SRL Agentie web design & ecommerce & publicitate cu peste 6 ani experienta va propune servicii si produse online:
www.turism-cheile-turzii.ro – portal din drag de Cheile Turzii
www.protempus.ro – web design, programare & publicitate online
www.pro-printshop.ro – productie publicitara – print & cut indoor / outdoor
www.pro-shop.ro – magazin cadouri si promotionale personalizate
www.pro-edu.ro – magazin educational – softuri, carti, documentare, jocuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *