Voiajul barcii din 12.000 de pet-uri

0
345

O ambarcatiune construita din 12.000 de sticle de plastic a plecat din San Francisco spre Sydney, intr-o expeditie de trei luni care vrea sa atraga atentia asupra poluarii oceanelor, scrie BBC News.barca din pet-uri

Echipajul din care face parte David De Rothschild, mostenitor al unui imperiu bancar si activist pentru mediu, a plecat in calatoria de 11.000 de mile marine pe catamaranul botezat sugestiv „Plastiki”. Expeditia va trece si pe langa „Insula Gunoaielor” („Great Pacific Garbage Patch”), o „intindere” de deseuri plutitoare de cinci ori mai mare decat Marea Britanie.

Energie de la soare

Aventurierul de 31 de ani, care a facut expeditii la ambii poli ai pamantului, scria pe Twitter, sambata, la cateva ore de la plecare, ca a vazut deja primele deseuri marine – un pahar de plastic.

Echipa sa a umplut cu dioxid de carbon cele 12.000 de PET-uri care alcatuiesc catamaranul pentru a-i da rezistenta si flotabilitatea. Ambarcatiunea foloseste energia solara, puterea vantului si a marii, are o toaleta ecologica si o gradina de legume. Laptopul de la bord se incarca de la o bicicleta medicinala. Criticii expeditiei spun insa ca, daca „Plastiki” se va rupe pe drum, mii de sticle din plastic vor ajunge direct in ocean.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.