Volkswagen construieste masina care consuma mai putin de un litru de combustibil la 100 km

  0
  287
  Volkswagen construieste masina care consuma mai putin de un litru de combustibil la 100 km.
  Volkswagen construieste masina care consuma mai putin de un litru de combustibil la 100 km.

  Daca in urma cu o saptamana presa de specialitate a publicat primele fotografii cu ultimul prototip al nemtilor de la Volkswagen – XL1, in aceste zile a aparut si un video in care este prezentat modelul in miscare, scrie worldcarfans.com. Cunoscuta mai degraba drept masina care consuma 1 litru de combustibil la suta de kilometri, VW a vorbit prima data despre acest model in 2002.

  Masina concept a fost modificata in 2009, cand a fost denumita L1, urmand ca in 2011 sa sufere noi modificari si sa redenumeasca XL1.
  XL1 este a treia incercare a celor de la VW de a construi masina care sa consume 1 litru de combustibil la 100 km, conceptul fiind prezentat la Salonul Auto din Qatar, in 2011.

  Potrivit celor de la VW, XL1 va fi un hibrid diesel, care va consuma chiar sub 1 litru (mai exact 0,9 litri) la o suta de kilometri, iar emisiile de CO2 vor fi de 24g/km.

  Motorul electric poate fi folosit in paralel cu cel diesel sau poate fi folosit independent. Masina poate parcurge 35 de kilometri, dupa o incarcare completa a bateriei.

  Masina va cantari in jur de 795 de kilograme, lungimea este similara cu a unui Polo, respectiv 3,9 metri, iar usile se vor ridica precum doua aripi.
  Noul XL1 va putea merge cu maximum 158 km/ora si va atinge 100 km/h in 11,9 secunde. Luna trecuta, VW a confirmat ca va incepe sa construiesca noul model XL1 in 2013, dar intr-un numar limitat.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.