Un caine a devenit ghid pentru prietenul sau patruped orb

0
359
Un câine a devenit ghid pentru prietenul său patruped orb
Un caine a devenit ghid pentru prietenul sau patruped orb

Un caine orb si cu probleme de inima a primit o noua sansa la viata cu ajutorul unui alt patruped, dupa ce stapanul sau a murit.

Tanner, in varsta de doi ani, s-a nascut orb si cu o deficienta a inimii, iar problemele sale de sanatate s-au agravat dupa moartea stapanului sau, cand animalul a fost dus la un adapost, scrie dailymail.co.uk .
Desi un veterinar chiar a recomandat eutanasierea animalului, acesta si-a facut un nou prieten, care l-a ajutat sa depaseasca problemele. Blair, un labrador in varsta de un an, si-a asumat rolul de ghid pentru Tanner.
„Se pare ca intr-o zi Blair si-a dat seama ca Tanner este orb si pur si simplu a inceput sa il ajute”, a declarat medicul Jones, care a avut grija de Blair.

Labradorul isi ajuta prietenul sa se deplaseze, luandu-i lesa in gura atunci cand este necesar, pentru a-l proteja sau pentru a se juca. Se pare ca prietenia a avut efecte benefice asupra ambilor caini. Blair, un caine timid si nervos atunci cand a fost adus la adapost dupa ce a fost impuscat, a devenit mai increzator datorita noii sale responsabilitati, in timp ce problemele de sanatate ale lui Tanner par sa fi disparut.
In prezent centrul pentru animale incearca sa gaseasca o persoana care sa adopte ambii caini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.