Voluntarii au curatat Jiul de deseuri

0
454

Peste 50 de saci cu deseuri au strans ieri voluntarii de pe malurile raului Jiu, in zona Lainici, judetul Gorj.
voluntari - ecologizarea jiului
Actiunea de ecologizare de ieri a fost desfasurata de Administratia Nationala „Apele Romane” – Directia Apelor (DA) Jiu, in colaborare cu Holcim, si face parte din campania derulata la nivel national „Sa pastram apele curate!”, constand in activitati de ecologizare pe malurile si luciul raurilor si lacurilor din Romania, in toate bazinele hidrografice. „La actiune au participat aproape 50 de voluntari, angajati ai DA Jiu, ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Gorj si ai Holcim Romania. Dorim sa constientizam populatia cu privire la importanta apei”, a declarat Camelia Barbutu, purtatoarea de cuvant de la DA Jiu. „Ne-am oferit sa participam la aceasta actiune pentru a mentine apele, si implicit aerul, curate”, a afirmat Vera Pupaza, voluntar din partea DA Jiu.

Au fost montate cosuri selective

In afara de colectarea peturilor, a seringilor, a cutiilor de conserve goale si a hainelor „depozitate” de turisti pe malul Jiului, in zona Lainici au fost montate cateva cosuri de colectare selectiva. Este vorba despre cosuri metalice, cu greutatea de 52 kg, in care cetatenii vor putea arunca peturi (este reprezentat grafic de „PETste”), metal („meDOZA”) si hartie (in mijloc).

„Pe langa ideea de ecologizare, am vrut sa dam un exemplu. Ne-am propus sa facem ceva concret si am venit cu ideea de colectare selectiva a deseurilor. Actiunea intra si in zona de protectie a mediului, si in cea de responsabilizare sociala”, a declarat Mugur Badarau, specialist relatii publice la Holcim, firma care a furnizat cosurile. Acesta a explicat ca investitia in cele 900 de cosuri (300×3) ce urmeaza sa fie montate in toate bazinele hidrografice din tara si in materialele promotionale si informationale se ridica la 90.000 de euro.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.