Vorba putina, actiune mai multa

„Europa in lume”, la British Council
British Council a gazduit ieri lansarea in limba romana a brosurii „Europa in lume – Decizii politice pentru siguranta si prosperitate”. Lucrarea semnata de doi ecologisti convinsi – britanicii Tom Burke si Nick Mabey – ajuta la intelegerea rolului UE in contextul global al provocarilor ultimilor ani.

Aflam din paginile brosurii statistici care ar trebui sa ne dea de gandit si sa ne impulsioneze sa luam masuri. Astfel, scriu cei doi autori, intre 2004 si 2030, peste trei patrimi din cresterea mondiala a emisiilor de CO2 se va datora tarilor aflate in curs de dezvoltare. UE se afla intr-o situatie dificla – statele membre sunt constiente ca trebuie sa ia masuri pentru combaterea amenintarilor la adresa sigurantei energetice si climatice, dar in multe cazuri aceste masuri se refera la investire publica financiara considerabila. Este Europa pregatita pentru asta?

Marea Britanie, una dintre tarile europene cu cele mai ambitioase proiecte pe mediu, a fost reprezentata ieri la lansare prin ambasadorul Robin Barnett, dar si prin John Ashton, reprezentant special pentru schimbari climatice al Ministerului britanic de Externe. In prezentarea sa telefonica, Ashton a tinut sa precizeze ca Europa zilelor noastre are nevoie de actiune si dialog constructiv, si nu de retorica in ceea ce priveste abordarea comuna a tuturor chestiunilor legate de schimbarile climatice

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *