”Vox populi” functioneaza la Ocna Mures – la groapa de gunoi se vor depozita doar deseuri de moloz si pamant

”Vox populi” functioneaza la Ocna Mures – la groapa de gunoi se vor depozita doar deseuri de moloz si pamant

Primaria Ocna Mures este printre administratiile locale care tine seama de parerile cetatenilor si recunoaste acest lucru in mod oficial, dovada fiind declaratia primarului Silviu Vinteler din cel mai recent comunicat de presa postat pe site-ul institutiei, referitor la depozitarea deseurilor la groapa de gunoi a orasului.

“Pana acum, desi exista mai multe cereri, nu a fost incheiat niciun contract pentru depozitarea deseurilor din alte localitati. Se vor accepta doar acele solicitari de depozitare de pamant si moloz care noua ne este necesar in cantitati foarte mari pentru inchiderea depozitului si ecologizarea zonei si care aduc si bani bugetului local“, spune primarul orasului Ocna Mures.

Aceasta este o veste buna pentru localnici, tinand seama de faptul ca in Regulamentul de functionare a depozitului de deseuri aprobat in sedinta CL din 27 septembrie nu se precizeaza clar ca in cazul deseurilor provenind din alte localitati ar fi vorba numai despre depozitare de moloz.

De altfel acesta a fost si motivul pentru care Asociatia Ocnamuresanul a demarat zilele trecute o campanie de strangere de semnaturi pentru modificarea articolului Hotararii de Consiliul Local prin care groapa de gunoi a orasului va putea fi utilizata si de operatorii de salubritate din alte localitati, campanie la care s-au alaturat pana la aceasta data peste 700 de semnatari, cetateni ai orasului.

Totodata, in comunicatul primariei sunt semnalate unele nereguli privind administrarea in legislatura trecuta a respectivei gropi de gunoi, prin contracte ”semnate si puse in practica fara a fi aprobate de Consiliul Local si fara a exista un regulament de functionare al depozitului de deseuri”, fara a se preciza, insa, daca au fost sesizate si organele abilitate sa verifice si sa penalizeze nerespectarea legii.

*Iata, integral, textul acestui comunicat de presa, asa cum a fost postat pe site-ul institutiei:

”Prin aprobarea Regulamentului de functionare a depozitului de deseuri nepericuloase a orasului Ocna Mures se doreste intrarea in legalitate a activitatii desfasurate in acea locatie, eficientizarea si ecologizarea activitatii respective, precum si obtinerea de fonduri pentru inchiderea acestui depozit.

Intrucat contractele incheiate de Primarie sunt publice, anexam alaturat 5 (cinci) contracte incheiate de vechea administratie pentru depozitarea de gunoaie in depozitul de deseuri nepericuloase din Ocna Mures, inclusiv deseuri de turnare (zgura) de la Aiud. (N.R. este vorba despre contracte incheiate cu administratia locala din Baia de Aries, cu firma SC Transport Weber din Blaj, cu Consiliul Local Cimpeni, cu firma SC Minitrans Sebes si cu SC Euro Banat Eco SRL). Aceste contracte au fost semnate si puse in practica fara a fi aprobate de Consiliul Local si fara a exista un regulament de functionare al depozitului de deseuri.

S-a atras atentia ca acele persoane, apropiate fostei administratii, care contesta vehement acest regulament si care dezinformeaza comunitatea prin diferite actiuni, au de fapt ca scop principal ascunderea unor activitati de depozitare de gunoaie din mai multe localitati din judet si distragerea atentiei publice de la unele contracte semnate de vechea conducere a primariei. De ce nu au fost la fel de vehementi si la semnarea contractelor prezentate acum?

De asemenea depozitarea deseurilor din alte localitati a fost GRATUITĂ, intrucat la niciunul dintre contracte nu s-a incasat niciun ban la bugetul local, desi unele dintre ele prevad anumite sume de taxare. Cine a incasat acei bani?

Activitatea de la depozitul de deseuri nepericuloase a orasului Ocna Mures este acum, in baza acelui Regulament, o activitate legala, eficienta economic, cu scopul declarat de a crea locuri de munca prin organizarea depozitarii si selectarea deseurilor reciclabile. Aceste actiuni sunt generatoare de bani la bugetul local si de asemenea ajuta la ecologizarea necesara inchiderii gropii de gunoi a orasului. Banii astfel obtinuti pot fi folositi si la alte investitii de interes local, atat de necesare in orasul Ocna Mures”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente