Vrei sa investesti intr-o afacere verde? Iata 3 aspecte esentiale pentru succes!

Vrei sa investesti intr-o afacere verde? Iata 3 aspecte esentiale pentru succes!
Vrei sa investesti intr-o afacere verde? Iata 3 aspecte esentiale pentru succes!

Afacerile verzi, green business-uri, nu sunt la moda. Nu este un trend, definitia acestui concept aducand in discutie ideea unui flux trecator. In momentul in care vorbim despre afaceri verzi, intelegem faptul ca la mijloc exista o intreaga industrie deja construita si care asteapta sa fie consolidata.

Pentru cei interesati sa prinda o felie din marea tarta, este vital sa intelegem ca aceasta se va imparti in mod principal celor superiori si care au venit la festin mai devreme decat competitorii lor. Iar in mediul de afaceri, si cateva secunde in plus conteaza, devenind un avantaj substantial.

1. Reducerea resurselor, reutilizarea lor, reciclare! Principalele actiuni pe care trebuie sa iti concentrezi strategiile de dezvoltare a afacerii sunt cele de mai sus. Sunt cei 3 „R” pe care sa te concentrezi. Determina unde exista risipa in afacerea ta si care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru ca aceasta sa dispara.

2. Colaboreaza cu furnizori „verzi”. Nu poti sa fii verde, daca nu esti verde pana la capat. Acest lucru implica obligatia de a lucra cu furnizori, producatori, distribuitori samd, verzi, care respecta regulile jocului la fel ca tine.

3. Participa la un program de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera. Este esential sa fii la curent cu toate modalitatile care te pot ajuta sa iti tii la minimum amprenta pe care o lasi asupra mediului inconjurator. Implica-te in diverse programe, doneaza catre organizatii care incearca sa imbunatateasca starea mediului inconjurator si nu numai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *