WWF face educatie ecologica in scolile romanesti

  0
  362

  Organizatia internationala de protectia mediului WWF (World Wide Fund for Nature) a lansat la inceputul acestei saptamani in Romania proiectul educational si concursul national „Scoli pentru un viitor verde”.educatie ecologica

  De acest proiect se ocupa filiala din Romania WWF- Proiectul Dunare Carpati si Editura CD PRESS, prin revistele educationale Terra Magazin, Doxi si Pipo.

  Proiectul se bazeaza pe ideea ca scoala trebuie sa fie un loc in care copiii sa invete sa se gandeasca la ceilalti si sa incerce sa isi realizeze un viitor mai curat, traind in armonie cu natura. Potrivit initiatorilor proiectului, scoala nu trebuie sa „livreze” copiilor doar cifre si litere, ci si bazele unui simt civic dezvoltat, ale unei responsabilitati fata de mediul si comunitatea in care traiesc.

  „Scoli pentru un viitor verde” se adreseaza tuturor scolilor si gradinitelor din Romania si urmareste informarea prescolarilor, elevilor, cadrelelor didactice, parintilor si comunitatilor locale in legatura cu problemele actuale ale mediului.

  Timp de cateva luni, sute de elevi si profesori din toata tara vor initia diferite activitati ecologice in scolile si comunitatile in care traiesc.

  Concursul este structurat pe trei sectiuni, in functie de categoria de varsta: Pipo (pentru invatamantul preprimar), Doxi (pentru invatamantul primar) si Terra Magazin (pentru gimnaziu si liceu).

  Perioada de desfasurare a Programului „Scoli pentru un viitor verde”, editia I, este 5 ianuarie 2010 – 31 mai 2010.

  Pentru a putea intra in cursa pentru premiile finale copii vor trebui sa realizeze un jurnal al concursului, care sa includa toate povestile si episoadele semnificative de pe durata proiectului. Cel putin o data pe luna, coordonatorii echipelor inscrise vor trimite o pagina din acest jurnal, insotita de fotografii, filme sau desene care sa ilustreze actiunea sau campania initiata de echipa respectiva.

  Cele mai frumoase pagini vor fi publicate in revistele Terra Magazin, Doxi si Pipo si vor fi postate pe site-ul concursului, www.scolipentruunviitorverde.ro, unde pot fi accesate, de asemenea, detaliile despre concurs (modalitati de inscriere, regulament, materiale didactice gratuite etc.).

  „Scolile vor juca un rol esential in procesul de dezvoltare sustenabila, fiind printre primele institutii care vor trebui sa-si reduca impactul negativ asupra mediului. In afara de asta, scoala trebuie sa fie spatiul in care tinerii sa se formeze ca si viitori cetateni responsabili ai planetei si care sa deprinda un stil de viata sanaaos si in armonie cu natura”, a declarat Luminita Tanasie, Country Manager, WWF Romania.

  „Misiunea organizatiei noastre este aceea de a construi un viitor durabil, in care oamenii traiesc in armonie cu mediul. Programul Scoli pentru un viitor verde este un pas important in aceasta directie, demonstrand un progres al romanilor in intelegerea mai adanca a problemelor de mediu. WWF sustine Programul National -Scoli pentru un viitor verde- cu toata increderea ca acesta va creste si va evolua in urmatorii ani”, a precizat Andreas Beckmann, director regional WWF Programul Dunare-Carpati.

  Mediatizat in peste 2.800 de unitati de invatamant din Romania, proiectul este sustinut si de Societatea de Geografie din Romania, Institutul de Geografie al Academiei Romane, Ministerul Educatiei, Cercetarii Tineretului si Sportului si de Ministerul Mediului.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.