Yamaha si-a lansat motocicleta electrica

  0
  417

  Constructorul japonez de motociclete Yamaha si-a prezentat, pe 14 iulie, la Tokyo, motocicleta electrica EC-03 care poate fi reincarcata la o priza de curent, intentionand sa castige primul loc in lume pe piata motocicletelor ce functioneaza fara benzina.motocicleta electrica

  Potrivit AFP, EC-03 este un model echivalent cu cel de 50 cm3 si este alimentat de o baterie electrica litiu-ion fabricata de compania japoneza de electronice Sanyo.

  EC-03 se incarca in sase ore prin conectarea la o priza de curent, costul acestei operatiuni fiind estimat la 18 yeni (16 eurocenti), adica de cinci ori mai putin decat cantitatea de benzina necesara parcurgerii aceleiasi distante.

  Motocicleta creata de Yamaha are o autonomie de 43 km daca ruleaza la o viteza de 30 km/h, a precizat unul dintre reprezentantii constructorului.

  Pretul noului model a fost fixat la 252.000 de yeni (2.300 de euro), Yamaha sperand sa vanda 1.000 astfel de motociclete pe an in Japonia, unde deja exista cateva prototipuri create de micii fabricanti.

  Yamaha a mai lansat, in 2002 si in 2005, trei motociclete electrice in Japonia, insa a intampinat numeroase probleme tehnice la baterie.

  Grupul nipon estimeaza ca cererea pentru motocicletele electrice in Japonia, Taiwan si Europa, unde vor fi puse in vanzare incepand cu 2011, va ajunge la 500.000 de unitati pe an in 2015.

  De asemenea, Yamaha se asteapta la o „piata enorma” in China privind noile motociclete putin poluante, existand sanse ca cererea de aici sa o depaseasca pe cea pentru bicicletele electrice, care se vand in 20 de milioane de unitati anual.

  Sursa: Intact News

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.