Cosuri de gunoi in stil renascentist in Mures

0
303

Directorul de cabinet al Prefecturii Mures, Mircea Munteanu, a declarat luni ca legea privind colectarea selectiva a gunoiului in institutiile publice ar putea obliga Prefectura sa comande cosuri de gunoi in stil renascentist, intrucat cladirea unde functioneaza este un monument istoric.cosuri de gunoi

Mircea Munteanu a declarat presei ca legea privind colectarea selectiva a gunoiului in institutiile publice este buna, in contextul general, in care deseurile devin o problema din ce in ce mai grava, insa greu de aplicat in cazul institutiilor publice, confruntate cu restrictii financiare.

„Prefectura, care trebuie sa isi taie 25 la suta din cheltuielile salariale si care, oricum, se descurca greu cu banii si pentru utilitatile curente, ca sa se conformeze acestei legi, va trebui sa faca o nota de fundamentare la minister (MAI – n.r.) sa spuna -alocati-ne bani pentru a putea plati un contract pe care sa il facem cu un prestator de servicii in conditiile legale, care sa ne ridice deseurile colectate selectiv-. (…) Nu cred ca era cazul ca in institutiile publice sa se faca asa ceva. Iarasi cream o forma care nu are niciun fond, e o boala mai veche a acestei tari, de a face hei-rup-isme din astea”, a spus Munteanu.

El s-a intrebat retoric unde ar putea sa puna trei cosuri de gunoi, in biroul mic unde isi desfasoara activitatea.

„Va trebui sa pun si in anticamera si pe hol. Va trebui probabil sa comandam trei containere inscriptionate frumos, dar care vor trebui sa se potriveasca, pentru ca nu sunt de acord cei de la Comisia de Monumente sa le pun in fata Prefecturii, ca nu sunt stil renascentist din nu stiu ce epoca. Lucram la lucruri. Cosul meu de gunoi nu contine mai mult de doua-trei hartii pe zi. In rest, oricum, hartiile se aduna si le tocam. Aici este o institutie in care se produc deseuri de hartie, de carton si atata tot”, a precizat el.

Cladirea Palatului Administrativ din Targu Mures – initial sediu al Primariei orasului, dar care in prezent adaposteste Prefectura, Consiliul Judetean si cabinete parlamentare – a fost construita intre anii 1905-1907, dupa modele aparute in timpul Renasterii, precum Primaria din Sienna.

Palatul Administrativ din Targu Mures este monument istoric, construit in stil secession dupa proiectele arhitectiilor Komor Macel si Jakab Dezso. Intreaga cladire si decoratiile florale externe sunt acoperite cu majolica colorata, iar holul interior si sala de consiliu sunt impodobite cu uriase ferestre cu vitralii.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.