Zeci de caini maidanezi impuscati la groapa de gunoi a Focsaniului

2
381

Adoptii Caini
Peste douazeci de caini comunitari au fost impuscati, la finele saptamanii trecute, in zona rampei de gunoi a municipiului Focsani.
Actiunea a facut parte din planul de masuri adoptat pentru eliminarea focarului de rabie, orasul de pe malurile Milcovului fiind pus sub carantina pentru 90 de zile, dupa ce a fost descoperita o vulpe bolnava. Angajatii Serviciului de gestionare a cainilor fara stapani din cadrul Directiei de Dezvoltare Servicii Publice a Consiliului Local Focsani au fost paziti de jandarmi si politisti comunitari. Cainii au fost impuscati cu alice de catre reprezentantii Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi. Cainii omoriti au fost pusi in saci si transportati la o groapa sapata in apropiere.

Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au declarat ca toate masurile pentru eliminarea focarului de rabie au fost luate in cadrul Comitetului Antiepizootic si au fost stabilite prin ordinul 43 emis de prefectul judetului Vrancea. Potrivit ordinului 4 al ANSVSA,carnivorele nevaccinate rabic( cazul cainilor fara stapan din Focsani) se ucid, ele fiind incadrate in categoria animalelor suspecte de contaminare, suspicionate ca au fost muscate sau care au venit in contact cu animale bolnave sau suspecte de boala.

Purtatorul de cuvant al DSVSA, Iulian Cucoli, a precizat ca medicii veterinari nu s-au ocupat de uciderea cainilor fara stapan, ci doar de vaccina zeci de caini maidanezi impuscati la groapa de gunoi a Focsaniului rea animalelor receptive la virusul rabic, respectiv caini, pisici, ovine, bovine, cabaline. Actiunea a starnit reactii vehemente din partea Asociatiei Prietenii Animalelor. „In caz de carantina de gradul trei, nu trebuiau sa procedeze asa. A fost adusa o vulpe moarta si asa a inceput acest genocid in care acesti caini au fost impuscati fara nici un pic de mila. Cine a luat aceasta masura extremista trebuia sa cerceteze mai intai, sa vada daca sunt bolnavi sau nu. Conform legii, este interzisa omorarea animalelor, cu exceptia celor cu boli incurabile. Este un lucru teribil ce s-a intamplat”, a declarat Toma Paun, vicepresedintele Asociatiei Prietenii Animalelor.

Dan Nicolau

Sursa: Gardianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.