Ziua Internationala a Alimentatiei

0
575

Astazi este Ziua mondiala a alimentatiei, „sarbatorita” in plina criza alimentara. Cifrele furnizate de Departamentul pentru alimentatie din cadrul ONU nu sunt deloc optimiste.

Numarul celor afectati de criza alimentara a crescut de la 850 de milioane la 925 de milioane, in timp ce investitiile in agricultura au scazut in perioada 1980-2006, de la 17% la 3%.

In paralel, populatia globului a crescut in medie cu 78,9 milioane de oameni in fiecare an, iar biocarburantii au privat lumea de 100 de milioane de tone de cereale.

„Trebuie sa ne reorientam catre agricultura”, este mesajul Organizatiei Natiunilor Unite in ceea ce priveste criza alimentara.

„De ani de zile insistam pe faptul ca lipseste sustinerea pentru dezvoltarea agriculturii, insa daca fondurile suplimentare sfarsesc prin a fi varsate in criza financiara, acestea nu ajung”, observa Catherine Gaudard, reprezentanta unei organizatii care lupta cu saracia.

Pentru Caroline Wilkinson de la „Actiunea impotriva foametei”, prioritatea lumii de astazi ar trebui sa fie cei 55 de milioane de copii care sufera de malnutritie.

Sursa: L’Express

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.