Ziua Internationala a Biodiversitatii „Prietenii necuvantatori – personaje de poveste”

Ziua Internationala a Biodiversitatii „Prietenii necuvantatori – personaje de poveste”
Ziua Internationala a Biodiversitatii „Prietenii necuvantatori – personaje de poveste”

„Prietenii necuvantatori – personaje de poveste” este titlul activitatii desfasurate de catre elevii Liceului Tehnologic “G.G. Longinescu”, cu ocazia Zilei Internationale a Biodiversitatii.

Longinistii au istorisit povesti, fabule si au recitat poezii cu personaje din natura, copiilor de la Gradinita nr.15 si de la Asociatia ABC Down, folosind seturi de ilustratii realizate de ei introduse si derulate intr-o scena mica din carton.

Metoda Kamishibai sau “teatrul japonez de hartie”, utilizata de catre liceeni, a implicat adaptarea povestilor, care contin pilde moralizatoare despre protejarea biodiversitatii, si confectionarea de ilustratii sugestive pentru fiecare etapa a povestirilor.

Prin aceasta metoda de educatie nonformala participantii atat cei mari, cat si cei mici si-au dezvoltat capacitatea de a povesti si de a asculta activ, de a dialoga intr-un grup si de a empatiza. Cei mici au invatat cum sa protejeze animalele si plantele si cum sa ocroteasca “orice vietate,/ Oricat de far-de-nsemnatate/Si-oricat de mica ar fi ea!”.

Activitatea desfasurata este al doilea curs nonformal din cele 3 care se vor derula in cadrul proiectului “Focsani UP Nature – Si mie imi pasa de orasul meu” derulat de Asociatia ABC Down Focsani in partenerit cu Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice si Liceul Tehnologic “G.G.Longinescu ” din Focsani, acesta din urma fiind si beneficiar direct. Proiectul se desfasoara in perioada 14 aprilie – 25 august 2014 si este finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente