Ziua Internationala a Pamantului, sarbatorita la nivel global de miliarde de locuitori

Ziua Interna?ional? a P?mântului, s?rb?torit? la nivel global de miliarde de locuitori
Ziua Internationala a Pamantului, sarbatorita la nivel global de miliarde de locuitori
Ziua Internationala a Pamantului, sarbatorita la nivel global de miliarde de locuitori

Ziua Internationala a Pamantului este aniversata, in acest an, pe 22 aprilie, de miliarde de locuitori ai planetei prin intermediul unor evenimente avand ca tema efectele schimbarilor climatice.

Potrivit Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice /MMSC/, in intreaga lume se deruleaza manifestari pe tema efectelor schimbarilor climatice si actiuni ce au ca scop gasirea celor mai eficiente modalitati de protejare a mediul inconjurator.

Infiintata in anul 1970 de catre senatorul american Gaylord Nelson, cand populatia SUA s-a confruntat cu cresterea accelerata a preturilor la carburanti si un nivel din ce in ce mai ridicat al poluarii aerului, Ziua Pamantului a devenit o ocazie a actiunilor de constientizare a populatiei globale pentru conservarea sanatatii naturii si reducerii impactului uman asupra acesteia.

Evenimentele ecologice organizate, luni, implica eforturi comune de curatare a plajelor, a albiilor raurilor sau a altor zone naturale.

Pentru marcarea Zilei Internationale a Pamantului, Romfilatelia lanseaza o noua emisiune de marci postale alcatuita dintr-un timbru postal cu valoarea nominala de 5,00 lei si un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost realizate coli de 28 de timbre si minicoli de opt timbre plus o vinieta.

Instituita in anul 2009 de catre Organizatia Natiunilor Unite /ONU/, ziua de 22 aprilie a devenit sarbatoarea oficiala a planetei si expresia comuna a dorintei tuturor de a construi o societate stabila, pentru un viitor mai curat si mai verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *