Ziua Internationala a Pamantului, sarbatorita la nivel global de miliarde de locuitori

  0
  643
  Ziua Interna?ional? a P?mântului, s?rb?torit? la nivel global de miliarde de locuitori
  Ziua Internaţională a Pământului, sărbătorită la nivel global de miliarde de locuitori
  Ziua Internationala a Pamantului, sarbatorita la nivel global de miliarde de locuitori
  Ziua Internationala a Pamantului, sarbatorita la nivel global de miliarde de locuitori

  Ziua Internationala a Pamantului este aniversata, in acest an, pe 22 aprilie, de miliarde de locuitori ai planetei prin intermediul unor evenimente avand ca tema efectele schimbarilor climatice.

  Potrivit Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice /MMSC/, in intreaga lume se deruleaza manifestari pe tema efectelor schimbarilor climatice si actiuni ce au ca scop gasirea celor mai eficiente modalitati de protejare a mediul inconjurator.

  Infiintata in anul 1970 de catre senatorul american Gaylord Nelson, cand populatia SUA s-a confruntat cu cresterea accelerata a preturilor la carburanti si un nivel din ce in ce mai ridicat al poluarii aerului, Ziua Pamantului a devenit o ocazie a actiunilor de constientizare a populatiei globale pentru conservarea sanatatii naturii si reducerii impactului uman asupra acesteia.

  Evenimentele ecologice organizate, luni, implica eforturi comune de curatare a plajelor, a albiilor raurilor sau a altor zone naturale.

  Pentru marcarea Zilei Internationale a Pamantului, Romfilatelia lanseaza o noua emisiune de marci postale alcatuita dintr-un timbru postal cu valoarea nominala de 5,00 lei si un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost realizate coli de 28 de timbre si minicoli de opt timbre plus o vinieta.

  Instituita in anul 2009 de catre Organizatia Natiunilor Unite /ONU/, ziua de 22 aprilie a devenit sarbatoarea oficiala a planetei si expresia comuna a dorintei tuturor de a construi o societate stabila, pentru un viitor mai curat si mai verde.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.